2024. június 11. - Barnabás

Döbbenet ül Európán

Az Európai Unió és Franciaország vasárnap elítélte a bagdadi véres merényleteket. "Az Európai Unió elnöksége elítéli a vasárnapi, gépkocsiba rejtett pokolgépekkel elkövetett merényleteket" - áll az unió soros elnöki tisztét betöltő Svédország által kiadott közleményben.
2009. október 25. vasárnap 19:23 - HírExtra
"Az elnökség részvétét fejezi ki a terrorcselekményben áldozatul esettek hozzátartozóinak" - áll a rövid közleményben. Bernard Kouchner francia külügyminiszter közleményben ítélte el a kettős merényletet és Franciaország szolidaritásáról biztosította Irakot.

"A lehető leghatározottabban elítélem a ma Bagdadban elkövetett kettős merényletet, amelynek több mint száz halálos áldozata és több mint 500 sebesültje van" - írta Kouchner. "A tragikus megpróbáltatás óráiban Franciaország teljes szolidaritásáról biztosítja az iraki népet és a kormányt" - tette hozzá a külügyminiszter.

A legfrissebb adatok szerint 132-en haltak meg és több mint 500-an sebesültek meg, amikor két öngyilkos merénylő gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott vasárnap reggel Bagdad központjában az igazságügyi minisztérium épületénél és a bagdadi tartományi kormány székházánál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását