2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tisztújítás az öttusázóknál

Élénk az érdeklődés a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) vezetői pozíciói iránt, legalábbis ezt tükrözi a november 20-án esedékes közgyűlésre beérkezett jelölések száma.
2009. október 22. csütörtök 06:50 - HírExtra
Az elnökség szerdán határozott az idei második tisztújítás időpontjáról, amelyre a klubok több mint egyharmadának kezdeményezése nyomán kerül sor. Az ülésen lemondott posztjáról Egyed Géza elnök.

Egyelőre az elnöki pozícióra négy, az általános alelnökire három, az alelnökire pedig hét jelölés futott be a szakosztályoktól, de a folyamat egészen a közgyűlésig nyitott, azaz még a helyszínen is lehet javaslatot tenni. Az MTI úgy tudja, hogy az elnöki posztra Simóka Beáta világbajnok öttusázó, jelenlegi általános alelnök, sportszakállamtitkár, Gyenesei István, az aktuális elnökség egyik alelnöke, továbbá Heim Péter pénzügyi szakember - az olimpiai bajnok Benedek Gábor unokaöccse - és a sportágban kevésbé ismert Szabó Lajos kapott jelölést. Közülük Gyenesei máris jelezte, hogy nem kíván elnök lenni. A frissen megalakult jelölő bizottságnak éppen az a feladata, hogy egyeztessen a jelöltekkel az elképzeléseikről.
A szerdai elnökségi ülésen posztjáról lemondó Egyed személyes okokkal indokolta döntését, melyet a szövetség vezetősége tudomásul vett és elfogadott.

A gazdasági, pénzügyi szakember a februári tisztújítás alkalmával került a MÖSZ élére, de már augusztusban kilátásba helyezte lemondását. Ezt követően, a kialakult instabil helyzetre tekintettel, a megújulási folyamat felgyorsítása végett a klubok több mint egyharmada kezdeményezte a közgyűlés összehívását. A távirati iroda értesülése szerint Egyed az eredeti megállapodás szerint az új közgyűlésig a posztján maradt volna, de egy újságcikkben megjelent, személyét érintő - általa méltatlan tartalmúnak minősített - nyilatkozatra hivatkozva most azonnali hatállyal mondott le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását