2024. április 29. - Péter

Az MDF tiltakozik Fábry megnyilvánulása ellen

Az MDF tiltakozik Fábry Sándor nyilvánosságra került, a katolikus egyházat megalázó kijelentése ellen - közölte Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön az MTI-vel.
2009. október 22. csütörtök 17:37 - HírExtra
A pártelnök közleménye szerint a műsorvezető a jászberényi meleg pap botránya kapcsán a következő általánosítást engedte meg magának: "A katolikus egyház a buzerancia melegágya!"

Dávid Ibolya szerint valóban megdöbbentő a pap esete, és minden érintettnek le kell vonnia a megfelelő következtetést, azonban nem lehet az egész egyházat egyetlen ember tette alapján minősíteni. Egy demokráciában elengedhetetlenül fontos szerepe van az egyházaknak, ezért értékeiket mindenkinek tisztelnie, óvnia kell - írta, hozzátéve: elég sok baja van a katolikus egyháznak Fábry Sándor ízléstelen mondatai nélkül is.

A pártelnök úgy ítélte meg, hogy az általánosítás szüli a gyűlöletet, a kirekesztő gondolatokat és az ostoba előítéleteket. Egy demokrata – különösen, ha közszereplő – nem engedheti meg magának, hogy általánosan megvetéssel illesse valamelyik egyházat, kisebbséget vagy demokratikus intézményt - zárta állásfoglalását Dávid Ibolya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását