2024. május 28. - Emil, Csanád

Segítséget ajánlott Rio de Janeiro vezetésének

Felajánlotta a központi kormány segítségét a brazil elnök Rio de Janeiro szövetségi állam vezetésének a rendfenntartó erők megerősítésére, miután a hétvégén összesen 17 halálos áldozatot követeltek a rendőrök és kábítószercsempészek közötti összecsapások.
2009. október 20. kedd 06:50 - HírExtra
Luiz Inácio Lula da Silva elnök telefonon beszélt Rio de Janeiro kormányzójával és közölte: a szövetségi kormány több mint 58 millió dollár segítséget nyújt a rendőrség megerősítésére a következő hat hónapban, illetve szükség esetén rendelkezésre bocsátja a szövetségi rendőrség vészhelyzetekben bevethető különleges egységét.

Sergio Cabral kormányzó elmondta, hogy a felajánlott összeg egy részét egy páncélozott helikopter beszerzésére fogják fordítani. A szombaton és vasárnap lezajlott összetűzésekben három rendőr is meghalt, amikor fegyveres drogcsempészek tüzet nyitottak helikopterükre, amely lángba borult és lezuhant. A zavargások abban az északi városrészben történtek, ahol a 2016-os, Rio de Janeiróban megrendezésre kerülő nyári olimpia nyitó és záróünnepségének is otthont adó sportlétesítmény található.

Eduardo Paes, Rio de Janeiro polgármestere az olimpia lebonyolítását illetően határozottságot ígért hétfőn londoni sajtótájékoztatóján, és emlékeztetett: a brazil nagyváros sosem titkolta, hogy vannak problémái, és még hosszú utat kell megtennie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását