2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Elkészült az idei tízmilliomodik autó

Elkészült az idei tízmilliomodik autó Kínában kedden, az ázsiai ország ezzel a világ harmadik olyan gépkocsigyártója, amely átlépte ezt a darabszámot - közölte a kínai autógyártók szövetsége (CAAM). Eddig csak az Egyesült Államok és Japán gyártott tízmilliónál több kocsit egy évben.
2009. október 20. kedd 09:24 - HírExtra
Az eseményt díszes külsőségek között ünneplik az ország első autógyárának városban, az északkelet-kínai Csilin tartomány székhelyén, Csangcsunban. Az itteni gyár az alkalmat felhasználva mutatta be a Csiefang nevű teherautójának legújabb modelljét, aminek sorozatszáma 10.000.000.

Az eseményről szóló kínai beszámolók kiemelik: a kínai gépjárműipar a központi kormány támogató csomagjának köszönhetően kiemelkedő teljesítményt nyújtott az idén. Az intézkedések része volt például, hogy az 1,6 liternél kisebb hengerűrtartalmú gépkocsik forgalmi adóját 10-ről 5 százalékra csökkentették, továbbá árengedményt adtak azoknak a vidékieknek, akik mezőgazdasági gépeiket, kisteherautóikat és furgonjaikat jobb minőségűre kívánták cserélni.

A kínai gépjárműkibocsátás a szeptemberi 1,36 millió darabbal - ebben a hónapban - 78,85 százalékos növekedést mutatott, s az ugyancsak szeptemberben eladott 1,33 millió darab éves csúcs, 77,88 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását