2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kérdőívvel kutatják az öngyilkosságok okait

Százhatvan pontból álló kérdőívet küldött ki hétfőn a France Telecom mind a 102 ezer munkatársnak. A francia távközlési vállalat a hónapok óta tartó öngyilkossági hullám okait próbálja megfejteni a munkahelyi stressz témakörét boncolgató kérdésekkel.
2009. október 19. hétfő 18:23 - HírExtra
A felmérésben a munkahelyi megbecsültség, a vezető-beosztott kapcsolat, a kollegák közti viszonyok, a döntési szabadság és a munkaterhelés dimenziójában vizsgálják a munkahelyi stressz jelenségét. A részvétel önkéntes, a kérdőívben nyilatkozni kell például arról, hogy milyen gyakran érzik magukat elkeseredettnek és sírtak-e már a munkahelyükön.

Tavaly február óta már 25 öngyilkosság történt a cégnél, csak a múlt héten ketten is felakasztották magukat. Mindkét alkalmazott betegállományban volt. Egyikük Marseille-ben, a másik pedig az ország túlsó sarkában, a Bretagne-i Lannionban dolgozott a France Telecomnak.

A szakszervezetek az évek óta tartó átszervezéseket vezénylő menedzsment módszereire vezetik vissza az öngyilkosságok lelki okait. A francia sajtóban megszólaltatott alkalmazottak szerint elviselhetetlen a nyomás a dolgozókon és nagyon szigorúak az ellenőrzések.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását