2024. május 17. - Paszkál

Stagnál a munkanélküliség

Szeptemberben alig változott a regisztrált állásnélküliek száma az észak-magyarországi régióban augusztushoz képest, összességében 107,5 ezer munkanélkülit tartottak nyilván, 416-tal többet mint egy hónappal korábban - olvasható ki a szeptemberi adatokból, amelyeket csütörtökön tett közzé a regionális munkaügyi központ.
2009. október 15. csütörtök 15:48 - HírExtra
A régió három megyéje közül továbbra is Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legtöbb a nyilvántartott munkanélküli, számuk elérte a 68,2 ezret. Hevesben 20,7 ezer, míg Nógrád megyében 18,6 ezer volt az álláskeresők száma szeptemberben.

Bár augusztushoz képest a növekedés mindössze 0,4 százalékos volt, ám az elmúlt év hasonló időszakához képest már 18,3. Ez ugyanakkor jelentősen alatta marad az országos létszám-emelkedési ütemnek, amely 34 százalékra rúgott.

A nyilvántartott állástalanok létszáma alapján számított munkanélküliségi ráta 20,8 százalékot tett ki a régióban szeptemberben, míg az országos átlag 12,9 százalékos volt.

A létszámemelkedés aránya a gazdasági-pénzügyi válság kialakulása óta továbbra is Heves megyében volt a legnagyobb, 30 százalékot tett ki, ez kétszerese a Borsodban mértnek, a Nógrád megyei index 18 százalékos volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását