2024. június 16. - Jusztin

Nyilvántartásba vették az MSZP jelöltjét

Nyilvántartásba vette a józsefvárosi helyi választási bizottság az MSZP színeiben induló Komássy Ákost.
2009. október 15. csütörtök 15:48 - HírExtra
A jelölt nyilvántartásba vétele előtt a választási bizottság döntött az MSZP, mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről.
Komássy Ákos 1.345 ajánlószelvényt nyújtott be a választási bizottsághoz, a helyi választási iroda ellenőrizte azok érvényességét, és megállapította, hogy 1.308 ajánlószelvény érvényes.

A jogszabály értelmében a polgármester-választáson azok indulhatnak, akik előbb nyilvántartásba vetetik magukat, majd összegyűjtik a szükséges számú érvényes ajánlást; ez a választópolgárok legkevesebb 2 százaléka. A józsefvárosi választópolgárok száma 58.931, így a jelöltállításhoz legalább 1.179 érvényes ajánlást kell összegyűjteni az október 30-ai határidőig.

A helyi választási bizottság október 8-án már nyilvántartásba vette a józsefvárosi időközi választás első két hivatalos jelöltjét, a Fidesz és a KDNP által indított Kocsis Mátét, valamint az SZDSZ-es Takács Gábort, akik leadták a megfelelő számú érvényes ajánlószelvényt.

Kocsis Máté jogász jelenleg alpolgármesterként és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetőjeként dolgozik Józsefvárosban.
Takács Gábor 1998 óta a józsefvárosi SZDSZ-szervezet elnöke, a fővárosi választmány elnökségi tagja, és az SZDSZ Országos Tanácsának tagja.

Komássy Ákos korábban Medgyessy Péter akkori miniszterelnök személyi titkára volt, és egy ideig az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal elnöki tisztségét is betöltötte.
A VIII. kerületben azért tartanak november 22-én időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd függetlenként tevékenykedő polgármestere szeptember elején megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását