2024. június 16. - Jusztin

Hamis gyógyszerek a neten

Hamis gyógyszereket árult az interneten egy kínai férfi, 11 évet kapott.
2009. október 11. vasárnap 15:00 - HírExtra
A közép-kínai Hupej (Hubei) tartományi Vuhan bírósága nyilvános tárgyaláson hozta meg eddig példa nélküli szigorú ítéletét, amelynek indoklásában megállapították, hogy a Tienmen városba való 27 esztendős földműves, Lu Csung (Lu Chong) 2007 óta gyártott és forgalmazott a világhálón hamis, illetve a minőségi szabványnak nem megfelelő gyógyszereket. A férfit ez év januárjában kapták el Vuhanban. A rendőrség házkutatást tartott az általa bérelt házban és 5509 üveg olyan félkész gyógyszerkészítményt foglalt le, amelynek előállítására nem volt engedélye.

A rendőrség megállapította, hogy a gyanúsított az interneten hirdette mintegy 99-féle termékét és az elmúlt két évben ezzel sikerült 1,4 millió jüan (közel 38 millió forint) bevételre szert tennie. A „gyógyszereket” elsősorban köszvényre, cukorbetegségre és depresszióra kínálta.

A vuhani gyógyszerfelügyelet helyettes vezetője Vang Tung-tung (Wang Dongdong) elmondta, hogy az ügyet nehéz volt felderíteni, mert a hamis gyógyszereket postai úton kézbesítették, és a hatóság húsz településen, mintegy 400 károsulttól gyűjtött be bizonyítékokat.

A vuhani bíróság mostani ítéletével, illetve a tárgyalás nyilvánosságával el akarja rettenteni a gyógyszerforgalmazás területén rosszban sántikálókat. A 11 év börtönre ítélt férfit 800 ezer jüan (117 ezer dollár) bírság megfizetésére is kötelezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását