2024. május 10. - Ármin, Pálma

42 életet oltott ki a robbantás

Pokolgépes merényletet követtek el pénteken az északnyugat-pakisztáni Pesavar egy zsúfolt piacánál; a terrorcselekménynek legkevesebb 42 halottja és száznál több sebesültje van - közölte a helyszínen Zahir Ali Sah tartományi egészségügyi miniszter.
2009. október 9. péntek 12:43 - HírExtra
A rendőrség szerint egy tüzérségi lőszerekkel megrakott mikrobuszt robbantottak fel a híres Haibár bazár melletti úton. A városi rendőrfőnök, Liakat Ali Hán azt közölte, hogy a támadást egy öngyilkos merénylő hajtotta végre. Tévériportok képei egy oldalára dőlt autóbusz roncsait mutatták, egy szemtanú szerint a detonáció a levegőbe dobta a buszt. Több személyautó is szétroncsolódott.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára a robbantást, de megfigyelők arra emlékeztetnek, hogy az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal szövetséges tálibok az utóbbi időben sok véres merényletet követtek el Pesavarban és a térség más városaiban, elsősorban a rendőri és katonai erők, valamint külföldi célpontok ellen.

A pakisztáni nemzetnek "nincs más lehetősége", mint támadást intézni a lázadók erődítményei ellen a sok halottal járó pesavari öngyilkos merénylet után - jelentette ki Rehman Malik belügyminiszter. A politikus újságíróknak elmondta, hogy a hadsereg "hamarosan" offenzívát indít abban a térségben (az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztánban), amelyet a pakisztáni tálibok támaszpontként használnak véres támadásaikhoz.

A hadműveletre a kormány adott utasítást, és a biztonsági erők légi és tüzérségi csapásokkal, csapatok odaküldésével, a térség blokádjával már meg is kezdték az offenzíva előkészítését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását