2024. április 26. - Ervin

Fidesz: az írek szavazatával "a legnagyobbnak tűnő akadály is elhárul"

A Fidesz szombaton közleményben gratulált az íreknek azért, mert az eddigi hírek szerint népszavazásukon jóváhagyták a lisszaboni szerződést.
2009. október 3. szombat 22:50 - HírExtra
"A Fidesz gratulál az ír népnek a felelős döntésért, és üdvözli, hogy a legnagyobbnak tűnő akadály is elhárult" a lisszaboni szerződés hatálybalépése elől", és így jó eséllyel pont kerülhet a 2007. december 13-a óta tartó folyamat végére - tartalmazza a Fidesz külügyi kabinetjének közleménye.

"Magyarország számára alapvető érdek egy hatékonyan működő, megerősödő Európai Unió, amely sikeresen ad választ a külső kihívásokra, és megtalálja a megoldást a belső feszültségekre is. Reméljük, az ír üzenet elég hangos lesz ahhoz, hogy a szerződés ratifikációjával eddig váró országok is megtegyék a szükséges lépéseket" - tartalmazza a dokumentum.

A dublini kormány tagjai és a dokumentumot elutasító csoportok nem sokkal a szavazatok összeszámlálásának megkezdése után szombaton egybehangzóan azt közölték, hogy elfogadta az ír választópolgárok többsége az EU reformszerződését az erről rendezett második népszavazáson. Az írek a tavaly júniusi első népszavazáson még elutasították a reformszerződést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását