2022. december 7. - Ambrus

Jacko a korának megfelelő egészségnek örvendett

Korának megfelelően egészséges volt Michael Jackson - derült ki a részletes boncolási jegyzőkönyvből. Bár karját tűszúrások nyoma borította, fején és nyakán pedig hegek voltak, Michael Jackson teste közel sem volt az a "beteg csontváz", mint amilyennek a sajtó leírta.
2009. október 2. péntek 06:34 - HírExtra
Az énekes egy viszonylag egészséges ötvenéves volt, mielőtt gyógyszer-túladagolásban meghalt - fogalmaz a jelentés, amelyet ugyan teljes egészében nem hoztak nyilvánosságra, az AP amerikai hírügynökség azonban szerzett belőle egy másolatot. Jackson súlya 62 kilogramm volt halálakor, ami még megfelelő érték egy 175 centiméter magas férfinak. Szíve erős volt, nem volt jele érszűkületnek. Veséi és más fontos szervei normálisan működtek.

Mindezek ellenére a zenésznek voltak egészségügyi gondjai: ízületi gyulladása volt gerince alsó szakaszán és néhány ujjában, lábartériáiban pedig enyhe szűkület alakult ki. Legrosszabb állapotban tüdeje volt, a boncolási jegyzőkönyv szerint mindkét oldal krónikusan gyulladt és csökkent kapacitású volt - emiatt nehezen kapott levegőt. A tüdő azonban még így sem volt olyan rossz állapotban, hogy közvetlenül vagy közvetve hozzájárulhatott volna az énekes halálához.

"Általában véve rendben volt az egészsége, az eredmények a normális határokon belül vannak" - mondta a jegyzőkönyvben foglaltakat értelmezve Zeev Kain, a Kaliforniai Egyetem szakértője.

Michael Jackson június 25-én gyógyszer-túladagolásban halt meg. Szervezetében propofol nevű anesztéziás szert és más, nyugtató hatású szerek jelenlétét mutatták ki. A boncolás során azonban sem alkohol, sem pedig kábítószerek nyomaira nem bukkantak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását