2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Vasút: tovább vitáznak

Jövő héten kedden folytatódik az egyeztetés a vasutas reprezentatív szakszervezetek és a kormány tárgyaló delegációja között a munkaügyi vitában - közölték az érintettek csütörtökön az első megbeszélést követően.
2009. október 1. csütörtök 21:20 - HírExtra
A vasutasok azért kezdeményeztek közösen kollektív munkaügyi vitát, mert elutasítják, hogy a kormány jövőre 40 milliárd forinttal csökkentse a vasút finanszírozását. Kifogásolják a helyközi közösségi közlekedés, a kedvezmények tervezett átalakítását is. A MÁV Zrt. humánerőforrás igazgatója, a kormány tárgyaló delegációjának tagja az MTI-nek úgy értékelte, hogy konstruktív volt az egyeztetés.

Halasi Zoltán, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) vezető ügyvivője elmondta, tisztázódott, hogy Andrási Miklós, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója teljeskörű kormányzati felhatalmazással rendelkezik a tárgyaláson. Az egyeztetésen igéretet kaptak a kormány képviselőjétől arra, hogy a következő tárgyalásra javaslatokat terjesztenek be, amelyek érintik a közösségi közlekedés átalakításának eddigi koncepcióját, a további tárgyalások ütemezését, a mellékvonali közlekedését, illetve a vasutasok menetkedvezményének ügyét.

A VDSZSZ ügyvivője kiemelte: a kormány megigérte, hogy a mellékvonalakról is egyeztet a szakszervezetekkel, és október 31-éig nem hoz döntést ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. október 1. 23:34
Vajon mi köze a szakszervezeteknek a kormány 40 miliárdo elvonásához?Semmi.
Inkább azzal foglakozzanak,hogy nem fejőstehén az Állam!Nem tudja kisegiteni a ráfizetéses vasutat!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását