2024. május 9. - Gergely

Kuncze: ambiciózusak a liberális ügyvivőjelöltek

Kuncze Gábor szerint továbbra is biztosított az SZDSZ jövője; a liberális párt leköszönő vezetője elegendő ambíciót, elképzelést lát az elnök- és ügyvivőjelöltekben.
2007. március 28. szerda 18:54 - Hírextra
Az SZDSZ más pártok gyakorlatától eltérően - ahol több-kevesebb sikerrel egy jelöltből próbálják kiválasztani a megfelelő elnököt - hagyományosan több aspiráns közül választ vezetőt - fogalmazott Kuncze Gábor. A politikus szerint fontos, hogy az elnökjelöltekkel együtt programok versenyeznek, ám ezek nem terjeszkednek túl a párt 2000-ben elfogadott A korszakváltás programján.

A pártelnök elmondta, hogy az SZDSZ 12 ügyvivői posztjáért több mint harmincan indulnak. A hétvégi küldöttgyűlés szavaz arról a javaslatról, amely megszüntetné azt a gyakorlatot, hogy az ügyvivői posztokat fele-fele arányban töltik be fővárosi és vidéki jelöltek. Ha ezt elfogadják, a 12 legtöbb szavazatott kapott jelölt lesz az ügyvivői testület tagja.

Sándor Klára ügyvivő úgy látja, a liberális párt felelőssége az, hogy megújítsa a magyar politikai életet. "Nyilvánvaló, hogy az a fajta egyik oldalról látványpolitizálás, másik oldalról mérhetetlen demagógia, amely jellemzi ma a magyar közpolitikai állapotokat, csődbe viszi az országot, végzetesen lejáratja a magyar politikát, s ezzel veszélyezteti a demokráciát" - mondta az országgyűlési képviselő. Ahogy a rendszerváltás előtt az SZDSZ azon dolgozott, hogy az ország kiszabaduljon egy antidemokratikus rendszerből, most azon kell munkálkodnia, hogy a jogi értelemben megvalósult szabadsággal élni is tudjanak az emberek - közölte a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását