2024. május 5. - Györgyi

Kökény: Az ellenzéknek csak kampány az egészségügy

Kökény Mihály szerint az ellenzék kampánytémává teszi az egészségügyet, ami megnehezíti, hogy ésszerű, közös megoldások születhessenek az ágazat aktuális problémáira.
2009. szeptember 29. kedd 14:43 - HírExtra
A nagy baj nem az egyfajta fiskális terror, hanem az, hogy az ellenzéki politika rájátszik a helyzetre, és már most kampánytémává teszi az egészségügyet, ami nagyon-nagyon nehézzé teszi az ésszerű megoldásokat, de azt is, hogy próbáljuk közösen keresni a megoldásokat - reagált az MTI-nek az Országgyűlés egészségügyi bizottságának szocialista elnöke a Mikola István keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A fideszes szakpolitikus egyebek között azt mondta: "fiskális terror" van az egészségügyben, aminek véget kell vetni, az ágazatból soha többet nem lehet pénzforrásokat kivonni.

Kökény Mihály szerint lehet apokaliptikus jóslatokba bocsátkozni, de tudomásul kell venni, hogy válság van, amit az egészségügy is megszenved. Mint mondta, az első nyolc hónapban összesen 150 milliárd forintos járulékkiesés volt, az összes zárolás az Egészségbiztosítási Alapban ennek csak a hatodát tette ki.

Megjegyezte: miközben Mikola István azt mondja, hogy az ágazatból soha többé nem szabad forrást kivonni, 2002-ben, a kormányváltás után, a szocialista-szabad demokrata többségnek 100 milliárd forintos nagyságrenddel kellett kiegészítenie az alapot.

Előrébb lennénk, ha az egészségügy reformja sikeresebb lett volna - fogalmazott Kökény Mihály, aki szerint az ellenzék nem volt "tisztességes partner" a rendszer ésszerűsítésében.

Kiemelte: a válság ellenére és amellett, hogy bizonyítható a kórházi szektor időbeni túlköltése, a tárgyalások folynak, és a kormány nem zárkózott el pluszforrások biztosításától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását