2024. május 2. - Zsigmond

Előzetesben a rendőrre tüzet nyitó férfi

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság hétfőn azt a férfit, aki péntek éjjel, egy rendőrségi akció során, elfogása közben lőfegyverrel életveszélyesen megsebesített egy civil ruhás nyomozót a fővárosban.
2009. szeptember 28. hétfő 20:10 - HírExtra
A bűncselekmény péntek éjjel, a III. kerületi Remetehegyen történt. A rendőrség egy összehangolt akcióban lakásbetörések ügyében nyomozott, és igazoltatott két gyanús férfit, de egyikük az intézkedés közben elszökött, majd elfogásakor az őt üldöző rendőrre lőtt.
Az artériás sérülést szenvedett rendőr még megbilincselte a gyanúsítottat, aki egy órával korábban betört egy családi házba, illetve egy másik betöréses lopást is elismert.

Menekülése közben eldobálta a nála lévő lopott tárgyakat. A 35 éves, 12 éve szolgálatban lévő, nagy gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező, főleg utcán dolgozó rendőr őrnagyot életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol több műtéten esett át.

A lövést leadó, korábban hasonló bűncselekmények miatt többször elítélt 48 éves dunaújvárosi férfit, aki nemrég szabadul a börtönből, a Budapesti Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és emberölés kísérlete miatt szombaton őrizetbe vette, míg a BRFK betöréses lopás miatt folytat ellene eljárást.

Fővárosi Bíróság hétfő délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság intézkedő rendőr sérelmére, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt a gyanúsítottat 30 napra, október 28-ig, előzetes letartóztatásba helyezte. A közlemény szerint a kényszerintézkedés elrendelése nem jogerős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását