2024. május 16. - Mózes, Botond

Újabb elbocsátások októberben

Októberben 76 dolgozó kapja meg a felmondását a japán Sunarrow komáromi gyárában a megrendelések csökkenése miatt - közölte pénteken a vállalat termelésvezetője.
2009. szeptember 25. péntek 11:43 - HírExtra
A telefonbillentyűzeteket gyártó vállalat végelszámolással szünteti meg tevékenységét - tette hozzá Kápolnás Tamás. Sunarrow Hungary Kft.-t 2003 novemberében adták át a komáromi ipari parkban, a Nokia szomszédságában. A vállalat teljes kapacitásának elérésekor 8-10 millió billentyűzetet gyártott és 220 főnek adott munkát.

A vállalat az alapításkor új munkahelyek létrehozásához 80 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Smart I. pályázaton, azonban a cég ebből csak 37 millió forintot hívott le, majd ezt 2006 májusában kamatokkal együtt vissza is fizette a minisztériumnak, mert nem tudta megteremteni a támogatás igénybevételének feltételeit.

A vállalatnak Japánban négy gyára van, Ázsiában további négy termelőüzeme működik. Európában Magyarországon kívül Finnországban folytatnak gyártást. A japán anyacéget 1959-ben alapították, 1970-ben kezdte meg a speciális szilikon billentyűzetek gyártását távirányítókhoz, drót nélküli telefonokhoz, valamint egyéb háztartási elektronikai termékekhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását