2024. május 4. - Mónika, Flórián

Oszkó nem lát okot lemondásra

A pénzügyminiszter nem lát okot arra, hogy ne végezze tovább a munkáját.
2009. szeptember 25. péntek 19:21 - HírExtra
Az építkezésnél a műszaki okokból felmerült problémák orvoslását Oszkó Péter maga kezdeményezte és mindvégig együttműködésre törekedett az önkormányzattal - olvasható a közleményben, amelyet a Pénzügyminisztérium sajtóosztálya juttatott el pénteken az MTI-hez.

A kommüniké szerint a pénzügyminiszter ezért nem lát okot arra, hogy "az eddig is lelkiismeretesen ellátott feladatát ne végezze tovább". Úgy véli, felelősségteljes és átgondolt, az ország érdekeit messzemenően figyelembe vevő költségvetés került a parlament elé.

Oszkó Péter azon kíván munkálkodni, hogy a költségvetési tervezetet a parlament elfogadja, megszülessen az a költségvetési törvény, amely biztosítja Magyarország számára a stabilizáció folytatását, és megalapozza a válság utáni időszak gyorsabb növekedésének feltételeit - mutatnak rá. Mint hozzáteszik, a tárcavezető azt tekinti feladatának, hogy munkáját "mindenféle politikai érdekektől mentesen", kizárólag az ország haladását szolgáló pénzügypolitikát követve végezze.

Ágh Péter pénteki sajtótájékoztatóján, amelyen lemondásra szólította fel a pénzügyminisztert, úgy fogalmazott, voltak különböző nyilatkozatok, amelyekben a pénzügyminiszter arról beszélt, hogy kénytelen volt jogsértést elkövetni. A Fidesz álláspontja szerint azonban egy jogalkotónak éppen példát kellene mutatnia, hiszen neki különösen ügyelnie kell arra, hogy a jogszabályokat betartsák az emberek - mondta Ágh Péter.

A Magyar Nemzet a héten azt írta, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől; az ügyet vizsgálja a II. kerületi polgármesteri hivatal. A lapban Oszkó Péter közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

A tárcavezető a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában is nyilatkozott az ügyről, és azt mondta, hogy a statikus szerint veszélyes lett volna, ha épülő háza a meglévő építési engedély szerint épül fel. Elmondta: meglévő építési engedéllyel vette meg a telket, de építés közben kiderült, hogy pincét csak a ház fele alá terveztek, a másik fele alatt pedig feltöltött föld lett volna. A statikus szerint ez veszélyes lett volna, így kénytelen volt jogsértést elkövetni, s vállalni, hogy bírságot szabjanak ki rá - tette hozzá. Kitért arra is, hogy elkövetett egy másik szabálysértést is, mert az eredeti tervek szerint vízfüggönyt kellett volna építeni a homlokzatra, de ez nem valósul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását