2024. május 13. - Szervác, Imola

Fidesz-KDNP: Üzenet Németh kilépése

A Somogy Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP alkotta 20 tagú frakciója szerint Németh Lajos közgyűlési tag kilépése a Somogyért Egyesületből több szempontból is "üzenet értékű".
2009. szeptember 21. hétfő 17:34 - HírExtra
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben annak a véleményüknek adtak hangot, hogy Németh Lajos az egyesületből való kilépésével azt üzente: "ami ebben az országban zajlik, az nem mehet tovább, a kormányzat somogyiakat, magyar embereket sújtó intézkedései miatt betelt a pohár". Mint hozzátették, Németh Lajos a döntésével a változás szükségességére hívta fel a figyelmet, s egyúttal jelezte azt is, hogy "semmi sincs rendben az egyesületben".

"Az országnak, a megyének hiteles emberekre, az emberekért dolgozó közösségi szereplőkre van szüksége, és nem olyanokra, akik egy pártból a másikba tolják át magukat csak azért, hogy saját politikai és megélhetési karrierjüket építgessék" - szögezte le a 40 tagú közgyűlés Fidesz-KDNP többségű frakciója.

A közleményben úgy fogalmaznak: a Somogyért Egyesület mára csak eszköz Gyenesei István kezében.

"Annak a Gyenesei Istvánnak a kezében, aki a Gyurcsány-kormány minisztereként szövetkezett a hazugsággal (...), a somogyiak mellől a bajnaiak mellé állt", és ebben Németh Lajos nem akart "bűnsegéd lenni" - írták.

Németh Lajos, Kéthely polgármestere, a Somogyért Egyesület alapító tagja a 15 éves civil szervezet szombati küldöttgyűlésén jelentette be kilépését. Az MTI-nek aznap este azt mondta: még nem döntött arról, hogy lemond-e a civil szervezet jelöltjeként megszerzett mandátumáról a Somogy Megyei Közgyűlésben. Kilépését azzal indokolta, hogy a Somogyért Egyesület az utóbbi években az egyesület elnökének, Gyenesei Istvánnak a karrierjét próbálja egyengetni, ez pedig számára nem vállalható tovább.

Közölte: nincsenek politikai ambíciói, jövőre nem indul a polgármesteri tisztségért sem, noha Kéthelyen 1990 óta ő tölti be a posztot, s azóta tagja a megyei közgyűlésnek is.

Németh Lajos a közgyűlés tagjait a testület e heti ülésen tájékoztatja döntéséről és a folytatásról. Azt mondta, ha megtartja mandátumát, akkor elképzelhető, hogy csatlakozik a Fidesz-KDNP-frakcióhoz.

Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke, korábbi közgyűlési elnök szombaton az MTI érdeklődésére közölte: Németh Lajos a közgyűlés előtti napokban hivatalos "somogyértes" fórumon jelezte, hogy politikai pályafutását a Fideszben kívánja folytatni. Hozzátette, hogy tudomása szerint Németh Lajos "kapott egy ajánlatot, aminek fejében ezt és így kellett tennie".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását