2024. április 29. - Péter

Az SZDSZ feltételekhez köti szavazatát

Az élettársak örökbefogadási jogainak bővítéséhez köti az SZDSZ, hogy hogyan szavaz a polgári törvénykönyv (Ptk) ügyében hétfőn.
2009. szeptember 21. hétfő 15:59 - HírExtra
A frakcióvezető azt mondta, hogy a törvényjavaslat kormány által benyújtott tervezetében szerepelt, hogy az élettársak kapjanak jogot egymás gyermekeinek örökbefogadására.

Hozzátette, hogy a szocialista frakció nyomására, koherenciazavar címén viszont olyan módosító indítványok születtek, amelyek nem biztosítanák ezt a jogot az élettársak számára a végleges törvényben.

A liberálisok jogászai szerint viszont ezeknek a módosításoknak nem volna helyük a koherenciazavart módosítani igyekvő javaslatok között, mert azok a jogalkotói szándékot módosítják egy fontos emberijogi kérdésben.

Kitért arra is, hogy a módosító indítványt számos jogvédő, és civil szervezetek is támadták. Leszögezte, hogy az SZDSZ frakció akkor tudja támogatni a Ptk.-ról szóló törvényjavaslatot, ha "az élettársak jogait csorbító rendelkezés" kikerül a módosító indítványok közül.

A liberálisok képviselőcsoportja szerint a kérdés körülbelül 700 ezer, élettársi kapcsolatban élő ember és több tízezer gyermek jogait érinti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását