2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Felszólal a Jobbik a Parlamentben

Először fordulhat elő a parlamentben, hogy olyan politikusok szólalnak fel a plenáris ülésen akik nem parlamenti képviselők és pártjuk nem parlamenti párt.
2009. szeptember 21. hétfő 16:04 - HírExtra
Az európai parlamenti képviselőknek eddig is törvény adta lehetőségük volt arra - és éltek is vele - , hogy az EU-s napirendi pontok illetve a költségvetés kapcsán részt vegyenek a parlamenti bizottságok munkájában és felszólaljanak a plenáris ülésen.

Az azonban a legutóbbi európai parlamenti választásokon történt meg először, hogy mandátumot szerzett olyan párt, amely jelenleg nem parlamenti párt Magyarországon. A Jobbik három képviselőt juttatatott be az Európai Parlamentbe.

Az Országgyűlés házbizottsága nemrég foglalkozott a kérdéssel. A testület állásfoglalása szerint, függetlenül attól, hogy a Jobbik nem parlamenti párt, a képviselőit ugyanúgy megilleti a felszólalás lehetősége.

Az előzetes számítások szerint a Jobbik képviselői - Morvai Krisztina, Szegedi Csanád és Balczó Zoltán - háromszor két és fél percet beszélhetnek majd a 2010-es költségvetés általános vitájában. Ennyi időt kap mindegyik függetlennek számító EP képviselő.

Bokros Lajos "papíron" ugyanebben a helyzetben van, hiszen az MDF-nek már nincs frakciója a magyar Országgyűlésben, így neki is két és fél perc jut.

Az Európai Néppárt 14 magyar képviselője 35 percet, az európai szocialisták 4 magyar politikusa pedig 10 percet beszélhet majd.

Morvai Krisztina - aki már hétfőn is ott ült a parlamenti patkóban a magyarországi országgyűlési képviselők között - az MTI-nek azt mondta: messzemenőkig ki szeretnénk használni ezt a lehetőséget, "hiszen itt az idő, hogy végre egy új erő legyen a magyar politikában belföldön is épp úgy, mint az európai uniós képviseletünkben".

Közölte, a költségvetési vitában feltétlenül fel akarnak szólalni, de arról még nem döntöttek, hogy melyikük beszéljen.

Hozzátette: ő maga kedden az európai ügyekkel foglalkozó illetve a mezőgazdasági bizottság ülésén vesz rész, mint az Európai Parlament mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottságának tagja, és ezt a gyakorlatot rendszeressé fogják tenni.
Szeretném megosztani a gondolataimat az itthoni képviselőkkel, illetve meghallgatni, hogy nekik milyen stratégiai elképzeléseik vannak a magyar vidék megmentésére, illetve mit gondolnak a svéd elnökség prioritásairól - hangozatta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. szeptember 23. 19:54
-Az ülésteremből történő kivonulás a POLITIKAI BUNKLÓSÁG eklatáns példája, akárki tegye meg, és akárki tanácsolja!
-Ki a horda? Aki egész ciklusa alatt lop, csal, hazudozik, vagy - akire csak simán RÁFOGJÁK? Kérdem én: Eddig ki tett nagyobb kárt az országnak, a liberálbolsevista banda, vagy aki még bizonyítani sem tudott eddig, a Jobbik?
-Magára valamit adó képviselőről a mai országgyűlésben nincs tudomásom. Becstelenségükkel, szűk látókörűségükkel, jellemtelenségükkel hosszú időre aláásták a politika becsületét ebben a nyomorult országban.
jenő
2009. szeptember 21. 16:12
Szólaljon fel de ki az aki ad valamit is a véleményére ? Pl a fidez ?
jenő
2009. szeptember 21. 16:11
Magára valamit is adó képviselő kivonul majd az ülésteremből , a volt mszmp - munkáspárt stb is érdemelne annyi nyilvánosságot mint ez a horda
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását