2024. május 21. - Konstantin

Egy magyarnak tapsol fél London

Magyar Enikő brácsaművész ad koncertet Londonban a Hétfő Esti Zeneszalon keretében a Londoni Magyar Kulturális Központban.
2009. szeptember 19. szombat 11:29 - HírExtra
Tarjányi Natália, a központ sajtótitkára az MTI-nek elmondta, hogy a művész Brahms és Schumann műveit játssza Imai Tadasi japán zongoraművész közreműködésével. Magyar Enikő ezzel a hangversennyel vezeti be lemezbemutató koncertsorozatát: a magyar művészt a Naxos, a világ egyik legnagyobb komolyzenei kiadója kérte fel Az angol brácsa (The English Viola) című CD elkészítésére.

Magyar Enikő játékát ősszel még három alkalommal élvezheti a londoni közönség a klasszikus zenei koncertekről ismert St. John,s barokk templomban.

A művész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, majd ösztöndíjasként Londonban folytatta tanulmányait a Királyi Zeneakadémián. Tanárai közé tartotózott Jurij Basmet, a világhírű brácsás is, aki azt írta róla: "Enikő bebizonyította, hogy világklasszis brácsajátékos, kiemelkedően tehetséges zenész és fantasztikus előadóművész. Játéka mélyen kifejező, színekkel teli és mindig érdekes".

A Királyi Zeneakadémia egy időre különleges hangszert adott kölcsön Magyar Enikőnek, egy 1677-ben készült Giovanni Grancio brácsát, és a fiatal magyar mélyhegedűs most ezen játszik. Számos hazai és nemzetközi díjat mondhat magáénak és világszerte szerepel, mint szólista, illetve kamarazenész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását