2024. május 4. - Mónika, Flórián

Beszóltak a világ leggyorsabb emberének

A világ egyik leggyorsabb embere, az amerikai Tyson Gay arra intette a jamaicai világcsúcstartó Usain Boltot, hogy roppant veszélyes kihívója akad személyében, ha végre teljesen meggyógyul.
2009. szeptember 19. szombat 15:15 - HírExtra
"Nagyon nagy harcra fogom késztetni őt 100 méteren, ha végre rendbe jövök, s teljesen felépülök ágyéksérülésemből" - "riogatta" Boltot az amerikai sprinter a szombati, sanghaji nemzetközi Grand Prix-verseny előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A háromszoros olimpiai és világbajnok, 100-on és 200-on, továbbá váltóban is világrekorder jamaicai fáradtságra hivatkozva lemondta a kínai GP-t, így is lesz azonban minőségi vetélytársa Sanghajban az operációja előtt még egy-két versenyt vállaló, az augusztusi, berlini vb-n 9.58 másodperces csúcsidővel aranyérmes Bolt mögött 9.71-gyel másodikként célba érkezett amerikainak, nevezetesen egy másik jamaicai vágtázó, a korábbi világrekorder Asafa Powell személyében.

Utóbbi, aki a német fővárosban bronzérmes lett a klasszikus távon, Gaynél jóval kevésbé tűnt derűlátónak Bolt esetleges legyőzését illetően, bár az ideinél ő is jobb évet remél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását