2024. június 17. - Laura, Alida

Adok-kapok ingatlanügyben

A VI. kerület önkormányzata szerint nem igaz Wertán Zsoltnak, a KDNP terézvárosi és fővárosi képviselőjének az az állítása, mely szerint akár százmillió forint kár is érhette az önkormányzatot egy Andrássy úti ingatlan eladása ügyében.
2009. szeptember 17. csütörtök 20:52 - HírExtra
A terézvárosi sajtóiroda az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében Wertán Zsolt szerdai sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus közölte: ügyészséghez fordul, mert véleménye szerint százmillió forintot is meghaladó kár érhette a VI. kerületi önkormányzatot egy szabálytalan ingatlaneladás miatt.

A képviselő azt mondta, hogy az Andrássy út 35. szám alatt található, összesen 501 négyzetméteres megosztott üzlethelyiséget az önkormányzat még 2003-ban jóval árán alul értékesítette egy cégnek, s ezzel valójában elcserélte azt. Az önkormányzat és a Rostás és Társa Kft. között létrejött szerződés értelmében a cég felajánlotta saját tulajdonú - a Király utcában található - 355 négyzetméteres ingatlanját az Andrássy úti ingatlanért cserébe, amit a képviselő-testület, minősített többséggel, meg is szavazott.

A VI. kerület csütörtöki reagálásában közölte: az önkormányzat 85 millió forint bevételhez jutott az Andrássy út 35. szám alatti ingatlanjaiból, és a tulajdonos által vállalt homlokzatfelújítás is megvalósult. "Ez a végső mérlege annak a tranzakciónak, amelyet Wertán Zsolt, a KDNP terézvárosi önkormányzati képviselője igyekezett az önkormányzatra nézve károsnak beállítani" - fogalmaztak.

Mint kifejtik, 2003-ban Terézvárosnak 85 millió forint bevételt hozott az a tranzakció, amellyel értékesítették az Andrássy út 35. szám alatti, bérleti joggal terhelt ingatlant, s a homlokzat is a műemlékvédelmi követelményeknek megfelelően újult meg.

Nem igaz tehát Wertán Zsolt önkormányzati képviselő által "szétkürtölt" állítás, mely szerint akár százmillió forint kár is érhette az önkormányzatot az ügylet során - írták közleményükben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását