2024. május 18. - Erik, Alexandra

Gázolás: több vonalon is késnek a vonatok

Gázolt a vonat szerda este a Budapest-Hatvan-Miskolc és a Debrecen-Füzesabony vonalon, valamint egy üres személygépkocsit ütött el a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonalon, emiatt jelentős késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.
2009. szeptember 16. szerda 22:05 - HírExtra
Karcag és Püspökladány között egy Cegléd-Nyíregyháza között közlekedő személyvonat személygépkocsival ütközött. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonal érintett szakaszán mindkét vágány le van zárva, ezért ott 50-60 perces késések várhatók. A műszaki elhárításon dolgozó szakemberek igyekeznek az egyik vágányt járhatóvá tenni - írták.

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek hozzátette: az autóban nem ültek utasok, és rendszámtábla sem volt a járművön. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az ügyet, így egyebek mellett keresik az autó sofőrjét és tulajdonosát is.

A százados hangsúlyozta: a nyomozás még nem derítette ki, hogyan került a gépkocsi Karcag külterületén a sínekre. Egyelőre csak annyi biztos, hogy a karambol következtében nem találtak sérültet sem az autóban, sem a környékén, sem a vasúti szerelvény utasai között.

A Szoljon.hu megyei hírportál meg nem erősített információi szerint a rendőrség átvizsgálta a kocsit, amelyben egy orvosi beutalót találtak. Ez alapján a nyomozók azonosítottak egy körözött személyt, így az autót feltehetőleg bűncselekmény elkövetésére használták.

A Debrecen-Füzesabony között járó személyvonat egy embert gázolt el. Várhatóan este tíz óráig, a helyszínelés befejezéséig a vasútforgalomban fennakadások lesznek a Debrecen és Füzesabony közötti vonalon - közölte a Mávinform.

Hatvan és Tura között pedig a Budapestről Miskolcra közlekedő Vércse IC ütött el valakit. Az egyik vágányt a helyszínelés időtartamára lezárták, a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon a személyvonatok közlekedésében 15-20 perces késések várhatók.
A vasúti közlekedésről tájékozódni lehet a Mávdirekt 06-40-49-49-49-es helyi tarifával hívható telefonszámán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását