2024. május 3. - Tímea, Irma

Ítélethirdetés ma az MTV-székházostrom ügyében?

Akár ítélethirdetésig is eljuthat az MTV-székház három évvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon kedden.
2009. szeptember 15. kedd 12:14 - HírExtra
Délelőtt rövid képfelvételeket tekintett meg a bíróság, melyeken többnyire jól látható volt, ahogy a vádlottjának egyike-másika éppen követ dob vagy támadó mozdulatot tesz az épületet védő rendőrök felé. Bottal üti a pajzsukat, mások pedig törnek-zúznak az MTV-székházban, székeket, padokat dobálnak.

A felvételek egy részén még a vádlottak is azonosították magukat, és elismertek egyes, terhükre rótt cselekményeket. A tavaly májusban indult elsőfokú büntetőperben csaknem 40 személyt vádoltak meg közérdekű üzem működésének megzavarásával, rongálással, lopással és más bűncselekményekkel a 2006. szeptember 18-i esti vandál cselekmények miatt.

A keddi tárgyaláson délelőtt ügyvédi kérdésre a bíró azt közölte, hogy ha van rá lehetőség, a felvételek megtekintése, a bizonyítási eljárás lezárása és a perbeszédek után még a mai tárgyaláson kihirdeti elsőfokú ítéletét, legalább a vádlottak egy része vonatkozásában.
Az MTV-székház ostroma miatt indult büntető per tárgyalásaira csak a Peti Központi Kerületi Bíróság vezetése általi előzetes regisztrációval juthatnak be az érdeklődők.

Az indulatok azt követően szabadultak el, hogy tüntetők egy csoportja a köztelevízióban be akarta olvastatni azt a petíciót, amely a Kossuth téren Gyurcsány Ferenc miniszterelnök balatonőszödi beszéde miatt tiltakozók állásfoglalását tartalmazta.

A rendbontók 29 millió forintos kárt okoztak az MTV-nek, továbbá az épület előtt autókat borogattak, gyújtottak fel. Az ostrom során 191 rendőr sérült meg, közülük 21 súlyosan. A rendőrségi eszközökben, felszerelésekben, járművekben több mint 70 millió forintos kár keletkezett. Számos elkövető ismeretlen maradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását