2024. május 3. - Tímea, Irma

Folytatódik a Zuschlag-per tárgyalása

A nyári szünet után kedden Baráth Etele, Csiha Judit és Baja Ferenc szocialista politikusok tanúkihallgatásával folytatódik a Zuschlag János egykori szocialista politikus és tizenöt társa ellen indított büntetőperben a bizonyítási eljárás a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.
2009. szeptember 14. hétfő 12:42 - HírExtra
A március 17-én megkezdődött tanúkihallgatásokat várhatóan decemberre fejezi be a bíróság. A vádiratban közel kétszáz tanú szerepel, de többen írásban tehetnek vallomást.
Az egyik tanúvallomás szerint Baráth Etele és Csiha Judit 2006-os országgyűlési választási kampányához a Táncsics Alapítványtól érkezett pénz a Zuschlag János érdekeltségi körébe tartozó szervezeteken keresztül. A Táncsics Alapítványhoz a vádiratban szereplő Y Generáció Egyesület és a Szövetség a Modern Magyarországért Egyesület nyújtott be pályázatot és nyert 500-500 ezer forintot.

A vádirat szerint Baráth Etele és Csiha Judit MSZP-s országgyűlési képviselők nem tudtak arról, hogy az alapítványtól elnyert pénzeket a 2006-os országgyűlési kampányukhoz felhasználták.

Kemecsei Árpád tizenötödrendű vádlott, aki a zuglói országgyűlési választókörzetben az MSZP jelöltjeként indult Baráth Etele kampányfőnöke volt, a bíróság előtt azt vallotta: megpróbálta a Táncsics Alapítványt kártalanítani, ezért átutalta a pályázaton nyert egymillió forintot, amit azután visszautaltak, mert az alapítvány tájékoztatása szerint az egyesületet károsították meg.

Az egyik tanúvallomás szerint Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára volt az, aki egy zuglói pártrendezvényen a Táncsics Alapítvány pályázati lehetőségeiről beszélt.
A bíróság előtt már vallomást tett többek között Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, valamint Tüttő Kata szocialista politikus, a Fővárosi Közgyűlés tagja is.

A vádhatóság bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és társai ellen. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szerint a vádlottak civil szervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működtek közre.

Zuschlag János - aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke, kiskunhalasi önkormányzati képviselő és a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagja is volt - 2007. szeptember 21-től előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását