2024. július 21. - Dániel, Daniella

Robbanás Miskolcon - átmossák a csatornarendszert

Tizenöt lakóházból hatvan embert kellett kitelepíteni Miskolcon, ahol a csatornába öntött rovarirtó szer miatt szombat délután robbanás történt; a balesetben senki sem sérült meg. A szakemberek átmossák a csatornarendszert, hogy ne következzen be egy eset
2008. március 29. szombat 20:22 - Hírextra

A részletekről Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta: a családi házas övezet egyik lakója rovarirtó szert öntött a szennyvízcsatornába; az alumínium-foszfid azonban vízzel vegyülve robbanást okozott.

A detonációban három családi ház megsérült; az egyiknek a fürdőszobája sérült meg, a másik kettőnek a nyílászárói törtek ki.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte, a területet lezárták. A helyszínen vannak a vízművek, a tűzoltóság szakemberei, illetve a katasztrófavédelem vegyi elhárítási csoportja. A miskolci rendőrkapitányság közveszélyokozás gyanúja miatt indított nyomozást egy 65 és egy 30 éves miskolci férfi ellen.

Leskó György arról is beszámolt, hogy a kitelepítés rendben lezajlott. A Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. szakemberei segítenek a munkában. Először semlegesítő gázzal - szén-dioxiddal - feltöltik a rendszert, hogy ne alakulhasson ki egy újabb robbanóelegy, majd vízzel átmossák az egészet. Emellett továbbra is fenntartják a készenlétet - fűzte hozzá. Az aluminium-foszfid tartalmú szer fulladást, a légutak ingerlését okozhatja, az anyag mérgező hatású - mondta.

A környék lakói úgy nyilatkoztak, hogy nagy robbanást hallottak. Volt, aki a betört ablakokat észlelte lakásában, de akadt olyan eset is, hogy a fürdőszobában keletkeztek károk. A helyszínen még később is érezni lehetett a vegyi anyag szagát, ami a csatornából jött.

A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan ellenőrzik a levegőszennyezés mértékét, de a megengedettnél magasabb értéket nem tapasztaltak.

Az MTI információi szerint a férfi, aki a rovarirtót egyszerűen beleöntötte a lefolyóba szakember, egészségügyi gázmester, aki rágcsáló- és rovarirtóként dolgozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását