2024. március 29. - Auguszta

Szili Katalin nagy ötlete

Szili Katalin szerint fontos lenne, hogy más érdekvédelmi szervezetekhez hasonlóan a civileknek is legyen kamarájuk.
2009. szeptember 12. szombat 17:23 - HírExtra
A házelnök erről szombaton Zamárdiban a Társadalmi Egyesületek Országos Szövetségének (TESZ) tanácskozásán beszélt, hangsúlyozva: a civil szervezeteknek fontos szerepük van a közösségépítésben, az egymás iránti felelősségvállalásban, továbbá a bizalom helyreállításában.

A házelnöki megbízatásáról hétfőn leköszönő szocialista politikus segítséget ajánlva közölte: üdvözli a civil szervezetek részéről megfogalmazott igényt a kamara létrehozására, ugyanakkor azt is hozzátette: "ma még házelnökként abban kicsit szkeptikus vagyok, hogy ebben a parlamenti ciklusban ebből lehet bármi".

Szili Katalin szerint azonban a párbeszédet, az együttműködést érdemes kialakítani, ugyanis "amikor arról beszélünk, hogy milyen és mekkora államot akarunk, az is fontos, hogy ebben milyen szerepük legyen civil szervezeteknek".

Egy kormányzati ciklusoktól, egyéni érdekektől független, "intézményesített" civil érdekképviselet a házelnök véleménye szerint nagyon fontos eszközrendszere lehet "az úgymond államtalanításnak" azzal, hogy át tudna vállalni állami feladatokat.

A politikusoknak az a feladatuk, hogy a közjót, azaz a magyar társadalmat szolgálják, "ebben nem lehet elkülönült érdekünk ahhoz képest, amit a civilek képviselnek" - szögezte le Szili Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását