2024. május 5. - Györgyi

Egyre csak hódít a nőies férfi, de miért is?

Egy tanulmány megmagyarázta, hogy miért kedvelik a nők a lányos pasikat, a kutatók szerint mindenről az iskoláztatás tehet. Ha túl sok időt tölt az ember azonos neműek társaságában, akkor vonzódni fog a nőies férfiakhoz, vagy a férfias nőkhöz.
2009. szeptember 5. szombat 08:49 - Kővári Adrienn
Az utóbbi években egyre divatosabbá vált a metroszexuális férfi. Nem arra kell gondolni, hogy homoszexuális az illető, hanem egyszerűen kedveli a divatot, ad magára, és sok esetben bizony lányosan is néz ki. Ha a férfiak nem is mindig tűrik meg maguk között az ilyen nőiesebb pasikat - tisztelet a kivételnek - ,addig a nők nagyon is pártolják őket. A régi macsó ideál egyre inkább a múlté, a trendi pasi kezdte meg hódító útját.

De miért is szeretik a nők a lányos férfiakat? A médiának köszönhetően előtérbe kerültek a modell férfiak. Nem is az a fontos, hogy tökéletes vonásokkal rendelkezzen, de azért figyeljen a külsejére, a hajára, öltözzön divatosan, legyen kedves, és szerethető. Leginkább a fiatal fiúk körében terjedt el a lányos kinézet, gondoljunk akár az emós fiúkra. Ők előszeretettel élnek a hajvasaló adta egyenes hajjal, de a kozmetikumokat sem vetik meg, néha több időt töltenek szépítkezéssel, mint barátnőik.

Leszbikus szerelem?

Metroszexualitás
Egy felmérés szerint Európában a 35 év alatti férfiak közel fele metroszexuális. Nem a melegeket kell az elnevezés alatt érteni, hanem azokat a pasikat, akik a nőkhöz hasonlóan sokat törődnek a külsejükkel. Ők lettek a modern férfi ideál, a legtöbbjük a rivaldafényben forog, de ha nem, akkor is elvárják, hogy felfigyeljenek rájuk.
Az ellenző tábor gyakran hiszi azt, hogy ezeknek a lányoknak bizony ferde hajlamaik vannak, ha egy olyan férfira buknak, aki nem sokban különbözik tőlük. Ezt akár meg is lehetne fordítani, mert az a pasi sem lehet túl kiegyensúlyozott lelkivilágú, ha szereti festegetni magát.

Egy új tanulmány viszont megadta a választ a nagy kérdésre: miért is szeretik a nők a lányos férfiakat? Az, hogy kit találunk vonzónak, nagyban függ attól, hogy milyen iskolába jártunk. Azok, akik lányiskolába jártak, később inkább a nőies férfiakhoz fognak vonzódni, míg a csak fiúkból álló intézmény tagjai a férfiasabb nőket fogják előnyben részesíteni. Azok is idetartoznak, aki nem koedukált kollégiumban laknak.

A tanulmány a Personality and Individual Differences című folyóiratban jelent meg. Arra is rájöttek a felmérésből, hogy ha azonos nemű testvérei vannak az embernek, esetleg csak az anya, vagy az apa neveli fel, akkor is a fentebbi adatok érvényesülnek. A kutatás vezetője, Dr. Tamsin Saxton pszichológus az aberdeeni, stirlingi és liverpooli egyetemekkel közösen felfedezte fel ezt a tényt. „A kutatás bizonyítja, hogy a "vizuális étrendünk" befolyásolja, mit tartunk vonzónak” – nyilatkozta Saxton.

Olyan a szerelmem, mint a testvérem?

A kutatást mindkét oldallal elvégezték, azokkal is, akik koedukált iskolákba járnak, s azokkal is, akik nem. Így összesen 240 diák vett benne részt, s mindannyian 11-15 évesek voltak. Különböző arcokat mutogattak nekik a kutatók, amiket digitálisan manipuláltak, hogy nőiesebbek, vagy éppen férfiasabbak legyenek. Majd arról is megkérdezték őket, hogy fiú, vagy lánytestvéreik vannak-e.

„Érdekes, hogy a vizuális tapasztalatok a fiúkra gyakorolták a gyengébb hatást. Ez azért lehet, mert a nőiesség annyira egyértelmű kulcsa a női arc szépségének, de talán az is lehet az oka, hogy a fiúiskolákban több női arcot látnak, például a tanáraik személyében” - magyarázta Saxton a felmérés vezetője.

Ez már csak azért is igaz, mert míg egy férfi lehet szép nőies vonásokkal is, addig a nőknek nem igazán áll jól, ha túl férfiasak. Egy nő semmiképpen sem lehet szép, ha nagydarab, túl izmos, széles arccsonttal rendelkezik, vagy legrosszabb esetben még szőrös is itt-ott.

A média állna minden mögött?

Arcfelismerés
„Ez a tanulmány segít megérteni a kutatóknak azt, hogy az agy miként dolgozza fel az arcokat. Az arcok elengedhetetlenek a mindennapi társas érintkezés során, az agynak speciális területei működtetik ezt a részt” - mondta Dr. Anthony Little, aki a Stirling Egyetemről vett részt a vizsgálatban.
Azt azért sejthetjük, hogy nemcsak az iskoláknak köszönhető az, hogy a nőies férfiakhoz vonzódik a lányok egy része, hiszen többségben vannak azok a hölgyek, akik koedukált intézményben nőttek fel. De akkor mi lehet ennek az oka?

Az utóbbi években valamilyen oknál fogva előtérbe kerültek a nőies férfiak, s ez nagy részben köszönhető a médiának. Olyan sztárokat állítottak pódiumra, mint Robert Pattinson, vagy a Jonas Brothers. A legtöbb mai tinisztár inkább mondható lányosnak, mint sem férfiasnak, így a fiatalok ízlése teljesen átalakult. Az emo stílus szintén ezt az irányt képviseli, bár már korábban is léteztek hasonló stílusirányzatok, eredetileg ez csak a zenéről szólna, de a fiatalok életstílust kreáltak belőle a média segítségével.

Japánban is régóta divat a férfiak nőies mivoltát kiemelni, de ezt náluk megint csak másért csinálják az emberek. Ez amolyan polgárpukkasztás, ráadásul náluk sosem váltott ki akkora visszhangot a homoszexualitás, mint nyugaton, így a metroszexualitás sem döbbenti meg őket. Máshogyan gondolkodnak, ráadásul az ázsiai férfiak genetikailag is másképp vannak felépítve, mert sokkal nőiesebbek, mint az európai férfiak.

Letaszítva

Így lett szépen lassan George Clooney-ból Robert Pattinson. A szépséges vámpírfiút nevezhetnénk napjaink férfi szexszimbólumának. Hogy mi erről a nők véleménye? Egy részüknek nagyon tetszik az új trend, míg a másik részüknek kevésbé. Nem mindenki érti, hogy egy ilyen férfi hogy állhatna egy nő oldalára, s egyáltalán hogy lenne képes védelmezni őt.

Attól a férfi még férfi marad, ha ad magára, s kedveli az olyan dolgokat, ami régen csak a nők kiváltsága volt, mint például a kozmetikumok, a vásárlás, a divat követése, vagy a hajfestés. Minden embernek más és más az ízlése, szakemberek szerint ebben semmi különös sincsen, hogy most ennyire a nőies férfiak állnak az első helyen. Tíz-húsz éve az igazi férfi hódított, most pedig a lányosabbak. Idővel biztosan ez is meg fog változni. Most még a fiatal lányok nagyon szeretik, ha kedvesükkel is megbeszélhetik a legújabb trendeket, esetleg elmehetnek vele vásárolni, és befesthetik egymás haját.

Egy modern, felgyorsult világban élünk, ahol sokkal kényelmesebb az, ha párunkkal mindent együtt végezhetünk, így a hasonló ízlésű emberek megtalálják egymást. Valakinek erre van igénye, valakinek pedig másra, és ahogy látjuk, nagyon sok mindentől függhet az, hogy milyen emberek fognak nekünk tetszeni, akár az iskolától, akár a neveltetéstől. Régen is voltak nőies férfiak, akik ugyanúgy tetszettek valakinek.
Forrás: HírExtra/Házipatika
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Alexa07
2013. szeptember 6. 09:45
Ez egy nagyon hülye cikk. Egyszerűen arról van szó, hogy ma már a nők is dolgozhatnak, lehet egzisztenciájuk, így már nem csak azt lesik a férfiban, hogy eltartó legyen és elég, ha egy fokkal szebb az ördögnél. Attól, mert valaki vonzó, helyes, csinos férfi létére még nem lesz nő. Attól sem, ha finom vonású, szőrtelen. A durva, nagydarab férfiak régen sem tetszettek a nőknek, egyszerűen muszáj volt őket választaniuk.

http://nokesferfiak001.blog.hu/2013/08/11/a_ferfi_nem_vesz_el_csak_atalakul
Nóri
2009. szeptember 25. 01:26
Bizonyára sokan csak Edward Cullent látják benne, ezzel nem is szállnék vitába. De szerintem civilben nem nőies a srác. Ha meg csak azért nőies, mert a filmben az, akkor ugyanott tartunk. Egy szerep miatt sorolják ebbe a kategóriába. Azért én láttam róla egy-két cseppet sem nőies képet... persze nem vitázni akarok, mindenki azt gondol, amit akar... :)

Az meg, hogy mennyire érzékeny, vagy szégyellős... szerintem nem ettől lesz valaki nőies. Én is szégyellős lennék, ha mindenhol a nevem sikoltoznák, a nyakamba vetnék magukat, és azt hallgatnám álló nap, hogy harapj meg, meg szeretlek... :D

De mint mondam, mindenkinek szíve joga eldönteni a dolgot, csak hát nekem róla még véletlen sem a lányos külső jut eszembe. Bár a filmben valóban elég gáz, hogy több a rúzs rajta, mint a csajon... LOL De az egy szerep ugye, nem az élet...
tündérke
2009. szeptember 7. 15:01
szerintem arra gondolt, hogy alapvetően nagyon lányosan néz ki rob pattinson, és erre építik az imidzsét. nem lehet rá mondani, h férfias, bár sokszor tényleg borostás :) ennek ellenére akkor is inkább szép, mint férfias, s a lányok nagy része a nőies, hófehér arcú pasit látja benne, aki törékeny lelkű. mellékesen ilyeneket nyilatkozott, hogy mennyire érzékeny, s szégyellős :D
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását