2024. április 18. - Andrea, Ilma

Sukoró: a Fidesz dokumentumai valósak?

Valódinak nevezte azt a sukorói ingatlancseréről szóló feljegyzést Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettese, amelyet Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján az újságíróknak bemutatott.
2009. szeptember 4. péntek 16:55 - HírExtra
A dokumentumban, amelyet a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) vezető tisztségviselője kiosztott, többek között az állt, hogy "a tervezett csereügylet szakmailag nehezen támogatható, megalapozható, jogi szempontból pedig megvalósítása jelentősebb akadályokba ütközhet".

Benedek Fülöp az MTI-nek arról is beszélt, hogy ez egy "nem végleges, csupán munkaanyagként készült" dokumentum volt. Vagyis a döntéselőkészítést szolgálta - hívta fel a figyelmet, hozzátéve: az üggyel kapcsolatban rövidesen közleményt ad ki az MNV Zrt.
Budai Gyula, aki egyben a Fidesz választókerületi elnöke is, a sajtótájékoztatón az általa nyilvánosságra hozott dokumentum alapján azt a következtetést vonta le, hogy "a sukorói földcsere valójában egy nagy kormányzati lopásnak tekinthető".

A Magosz szövetségi igazgatója a belső feljegyzés alapján azt is egyértelműen megállapíthatónak mondta, hogy Veres János volt pénzügyminiszter, a Gyurcsány-Bajnai kormány, valamint Oszkó Péter jelenlegi pénzügyminiszter is felelős az ügyben.

Arra az újságírói kérdésre, hogy hogyan jutott a feljegyzés birtokába, Budai Gyula úgy válaszolt: "megküldték postán"."Ez a dokumentum teljesen hivatalosan kerülhetett hozzám" - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását