2024. május 3. - Tímea, Irma

Melegfelvonulás: a szabaság menete?

A leszbikus, meleg, biszex és transznemű (LMBT) közösség tagjai szabadságot szeretnének, mint mindenki más, és nem akadályfutást korlátok között - írta az SZDSZ elnöke a Szivárvány Misszió Alapítvány elnökének írt levelében, amelyet pénteken juttatott el az MTI-hez.
2009. szeptember 4. péntek 21:10 - HírExtra
Retkes Attila levelében úgy fogalmaz, pártja mindig kiemelten fontosnak tartotta, hogy kiálljon az emberi jogokért, akkor is, mikor ezzel egyedül maradt. Így mindig támogatták az alapítvány által szervezett meleg méltóság menetét is, amely hagyománnyal az új SZDSZ sem szakít.

Úgy véli, az LMBT-közösség tagjai nem követendő példaként állítják a többségi társadalom elé a saját magánéletüket, de azt nem szeretnék, ha lesütött szemmel, szégyenkezve kellene azt megélniük. Szombaton nem azért jelennek meg, hogy a többséget provokálják, hanem azért, mert ez az év egyetlen napja, amikor párjukkal kézen fogva sétálhatnak az utcán. Továbbá ők is tisztában vannak azzal, hogy a szabadság és a szabadosság nem ugyanaz - írta Retkes Attila.

A szabad demokraták pártelnöke közlése szerint azt reméli, hogy idén atrocitások nélkül zajlik le a rendezvény és bízik abban, hogy a rendőrség biztosítani tudja a gyülekezési szabadság maradéktalan érvényesülését.

Kitért arra, az SZDSZ a jövőben is támogatni fogja a melegek, leszbikusok, biszexuálisok és transzneműek jogainak kiterjesztését, és az LMBT-közösség továbbra is számíthat a liberálisok támogatására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását