2024. április 17. - Rudolf

A Fidesz-KDNP sajnálja

A Fidesz-KDNP sajnálja, hogy a a Transparency International és a Freedom House kiszáll a kampányfinanszírozási egyeztetésekből - közölte Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója és Vejkey Imre, a KDNP országos jogi szakbizottságának elnöke szerdán az MTI-vel.
2009. november 4. szerda 18:36 - HírExtra
A közlemény szerint ezután is részt vesznek minden olyan egyeztetésen - szervezze akár politikai párt, akár civil szervezet - amely a kampányfinanszírozás átláthatóbbá tételéről szól.
Álláspontjuk szerint nem az a helyes út, ha ötszörösére növelik az elkölthető pénzek nagyságát, hanem ha nemzetközi példák alapján inkább mérsékelik a kiadásokat. Rövidítsék le és tegyék olcsóbbá a kampányt - hangsúlyozták, utalva arra, hogy erre irányult az a törvényjavaslat is, amelyet hétfőn benyújtottak az Országgyűlésnek.

A két civil szervezet szerdán tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a továbbiakban nem kívánnak részt venni a kampányfinanszírozással kapcsolatos, a pártok között sikertelennek bizonyult egyeztetések folytatásában.

Közös közleményükben azt írták, döntésüket azután hozták meg, hogy a Fidesz nem reagált érdemben a két szervezet által korábban bemutatott kampányfinanszírozási reformjavaslatra.
A javaslatot jegyző Transparency International és Freedom House azonban jövőre kiemelt figyelemmel követi a pártkampányokat, és a nyilvánossághoz fordul, ha finanszírozással kapcsolatos visszaéléseket tapasztal - közölték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását