2024. május 20. - Bernát, Felícia

Átképzések munkanélkülieknek

Szeptemberben több mint 50 szakmában indulnak átképző tanfolyamok a fővárosban és Pest megyében élő munkanélkülieknek, 3000 embernek teremtve ezzel nagyobb esélyt új állás megtalálásához.
2009. szeptember 4. péntek 09:41 - HírExtra
Cseppentő László elmondta, hogy a képzés költségeit a központ számára a főként uniós forrásból a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében ez évre rendelkezésre álló 3,5 milliárd forintból fedezik. A tanfolyamon résztvevők a képzés idejére keresetpótló juttatást kapnak és az oktatás is ingyenes. A szakmák kiválasztásánál a munkaerőpiac igényeit veszik figyelembe, hogy minél gyorsabban egymásra találjon a munkaadó és az álláskereső. Jelenleg például 100-nál is több alkalmazott taxisofőri állás vár betöltésre, a rendőrség pedig hozzávetően 150 biztonsági őrnek kínál munkát.

Ugyancsak keresett a vizsgával rendelkező targoncavezető, őket főként az agglomerációban működő logisztikai központok foglalkoztatnák. Az átképző tanfolyamokat elvégző hegesztőnek, kőművesnek, ápolónak, szociális gondozónak is jók az esélyei a munka megtalálására - tette hozzá a helyettes igazgató.

A központi régióban egyébként valamelyest nőtt a munkanélküliek száma. Az év első 7 hónapjában a tavalyi azonos időszak 3,5 százaléka 5,5 százalékra emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását