2024. május 18. - Erik, Alexandra

Balázs az EU-s külügyminiszterekkel találkozik

Balázs Péter külügyminiszter pénteken az Európai Unió (EU) külügyminisztereinek kétnapos, informális találkozójára Stockholmba utazik.
2009. szeptember 3. csütörtök 11:09 - HírExtra
Az EU külügyminisztereinek informális, úgynevezett Gymnich- találkozója szeptember 4-5-én lesz Stockholmban. A közlemény szerint a svéd elnökség várhatóan a Közel-Kelet, Afganisztán, Pakisztán, Irán, valamint az EU, mint globális szereplő külpolitikai témák megvitatását javasolja.

A találkozón részt vesz Javier Solana, az EU közös kül- és biztonságpolitikájának főképviselője is, a tanácskozás záró ebédjére pedig meghívást kapnak az EU tagjelölt országai, Horvátország, Macedónia és Törökország is.

Évente két alkalommal van lehetőség az aktuális nemzetközi és Európai Uniót érintő kérdések kötetlenebb keretű áttekintésére a külügyminiszterek számára. A Gymnich-találkozók névadója az első, 1974-ben tartott ilyen miniszteri tanácskozás színhelye, a németországi Bonntól északra található Gymnich vára volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását