2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Az MNV gazdálkodás helyett "garázdálkodik"

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a kormány beleegyezésével nem gazdálkodik, hanem garázdálkodik a nemzeti vagyonnal - mondta Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. szeptember 3. csütörtök 19:55 - HírExtra
Az ellenzéki politikus szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jóvoltából a szocialista kormánynak már "papírja is van arról, hogy lelketlen rapsic módjára elherdálja, lerabolja a nemzeti vagyont".

Bencsik János az ÁSZ szerdán nyilvánosságra hozott jelentésére hivatkozott, amely számos, a magyar államnak kárt okozó hibát talált a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2008. évi működésében.

A fideszes politikus úgy vélekedett, hogy az ország kiszolgáltatottá vált a felelőtlen vagyongazdálkodás miatt, ugyanis annak a pénznek a jelentős része, amelyet a büdzsének vagy az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságoknak kellett volna juttatnia a vagyonkezelőnek, magánkézbe került.

A tisztességtelen vagyonkezelés áldozatai az emberek, mert mindennek az árát velük és a lakosság intézményes ellátását biztosító önkormányzatokkal kívánja megfizettetni a kormány a jövő évi költségvetésben - jelentette ki Bencsik János.

A politikus az ÁSZ által kifogásolt ügyek közül kiemelte a moszkvai kereskedelmi képviselettel kapcsolatos "értékesítési tranzakciót". Jelentésében a számvevőszék felrótta, hogy az ingatlanok eladásakor három különböző adásvételi szerződés született.
Bencsik János a dokumentumra hivatkozva azt mondta, hogy az ingatlan vételára nem került át a költségvetési számlára, hanem a Zrt.-nél maradt.

Kitért arra is, hogy a vagyonkezelésre átadott vagyon az MNV Zrt. nyilvántartása szerint 2008. január 1-jén 1771 ezer milliárd forintot tett ki, ám az adat az ÁSZ számvevői vizsgálata után, 2009. július 1-jéig korrigálva 15 ezer 966 milliárd forintra módosult.
A nagyságrendi tévedés is azt jelzi, hogy felelős vagyongazdálkodásról nem lehet beszélni - mondta Bencsik János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását