2024. április 26. - Ervin

Orbán listája: Schmitt Pállal az élen

Schmitt Pál - aki jelenleg is EP-képviselő - vezeti a Fidesz jelöltlistáját a júniusi európai parlamenti választáson - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt követően, hogy a párt országos választmánya meghozta döntését szombaton Budapesten.
2009. január 17. szombat 18:04 - Hírextra
Schmitt Pál közölte: erre a választásra olyan körülmények között kerül sor, amikor az emberek az országban már várják a változást, amikor sokan azt szeretnék, hogy bebizonyítsa a polgári, nemzeti, keresztény elkötelezettségű oldal, hogy képes az emberek sorsát jobbra fordítani.

A június 7-én esedékes választáshoz képest maximum kilenc hónapra lesz majd az országgyűlési választás, amit, "ha úgy tetszik, három fordulósnak is nevezünk, ha ezt a választást oda számoljuk, ha ezt a választást mintegy megalapozójának tekintjük az ott várt eredményeknek" - mondta.

Hozzátette: tisztes eszközökkel fognak kampányolni, kampányuk nem arról fog szólni, hogy ellenfeleiket "ócsárolják", hanem arról, hogy a Fidesznek van választási programja, határozott jövőképe, és biztosak abban, hogy Magyarország az eddigi eredményeknél jobbat érdemel.

Az MTI kérdésére Schmitt Pál nem kívánt becslésekbe bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy a EP 22 magyar helyéből hányat tud majd elnyerni a Fidesz. Azt mondta: a most véget érő ciklusban a helyek ötven százalékát szerezte meg a Fidesz, így legalább ennyit most is szeretnének elnyerni, de természetesen inkább több helyre számítanak.

Schmitt Pált követően a lista második helyére Szájer József került, aki jelenleg a Fidesz EP-frakciójának vezetője. Őt Gál Kinga EP-képviselő és Áder János követi, aki jelenleg az Országgyűlés fideszes alelnöke.

A lista további sorrendje: Surján László, Deutsch Tamás, Járóka Lívia, Schöpflin György, Gyürk András, Őry Csaba, Glattfelder Béla, Kósa Ádám, Hankiss Ágnes, Győri Enikő, Bagó Zoltán, Hölvényi György, Szemerkényi Réka, Ékes József, Fridvalszky Gáspár, Hammerstein Judit, Gulyás Gergely és végül Tóth Edina.

Három jelenlegi EP-képviselő: Barsiné Pataky Etelka, Becsey Zsolt és Antonio de Blasio nem került fel a listára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását