2024. május 5. - Györgyi

Orbán megint oktatja a népet!

Orbán Viktor, az ellenzék vezére már megint arra készül, hogy jól kioktassa a népet.
2009. szeptember 1. kedd 13:51 - HírExtra
Tanárnak állt Orbán Viktor! Az ellenzéki politikus egy magánműhelyben, a Lakitelki Népfőiskolán fog oktatni, méghozzá Fideszes öntudatot a kormányesélyes párt tagjainak. (Ha valaki, ő már csak tudja, mit beszél. A párt 20 éve íródó történetéből 13 alatt hivatalosan is ő volt a főnök.)

Ennek fényében nem meglepő, hogy a nebulók csak úgy isszák az elnök úr szavait. Mint a kurzusokat szervező alapítvány elnöke a keddi Borsban elárulta: a Fidesz első emberét egyszerűen imádják diákjai…

S, hogy kik azok a bizonyos „hallgatók”? A bulvárlap információi szerint a nebulók a valószínűsíthető kormányváltás utáni állami cégek vezetői, felügyelőbizottsági tagjai, illetve a minisztériumok alkalmazottjai közül kerülnek ki.

A jelek szerint Orbán Viktor igen fontosnak tartja, hogy a leendő közszolgák minél inkább a maguknak érezzék a „Fidesz hitvallását”. Ennek érdekében pedig akár arra is hajlandó, hogy személyesen gondoskodjon a megfelelő szellemi táplálékról. A bulvárlap szerint Orbán az általános képzés keretében a polgári identitásról és értékrendről, valamint a Fidesz politikai elhelyezkedéséről mesél a hallgatóknak.

Persze azért azt senki ne gondolja, hogy könnyű dolga van az elnök úrnak. Mint a Lakitelki Népfőiskolát üzemeltető alapítvány elnöke, Balog Zoltán elmondta, „Orbán eddig kivétel nélkül nyert az előadók között. Az első fél-egy óra után feltűri az ingujját, és belemerül, akkor aztán záporoznak felé a kemény kérdések.”

„ Gyakran metaforákon keresztül mutat be egy-egy problémát, és sokat viccelődik. Laza hangulatban telnek az órák, annak ellenére, hogy komoly szakpolitikai kérdéseket elemzünk” – ezt már egy neve elhallgatását kérő diák nyilatkozta a Borsnak.

A lazaságot persze az is erősíti, hogy az iskolában egyáltalán nincsenek számonkérések: se dolgozat, se teszt, se vizsga, még egy nyamvadt szintfelmérő sincs. Sőt! Mint Balog Zoltán elárulta, „a tanfolyamon inkább a tanárokat értékelik a diákok stílus, érthetőség, és szimpátia alapján”.

Orbán a maga részéről leginkább aktuális politikai kérdésekről, és azok megoldásáról értekezik, nagyjából másfél órás időkeretben, a végén pedig általában kérdezhetnek is tőle a hallgatók.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

novaklaszlo56
2009. szeptember 2. 02:51
P-Agának bizony igaza van: az emberek többsége az utóbbi "demokratikus" évek során kiábrándult a politikusokból, sőt, ami még ennél is rosszabb, magából a politikából is. Úgy is mondhatnók, hogy az emberek felnőttek, és egyre inkább átlátnak a szitán, egyre többünket nem olyan könnyű már megvezetni. Nem így a kölyköket! Ők még bizakodnak, ambíciózusak, keresik a helyüket, tapasztalatlanok is, rájuk kell alapozni, őket kell manipulálni. Lehet is: jó és rossz irányba egyaránt. Tudják ezt jól a kalandorok is. Persze nem csak ők, hanem a jószándékú emberek is ("Engedjétek hozzám a gyermekeket!" - a fickót, akinek ezt a mondatot tulajdonítjuk, a magam részéről nagyra tartom, főleg, mert vallásos nem lévén, egyszerű, sebezhető, kiszolgáltatott földi embert tisztelek benne; szerintem ma is él néhány hozzá hasonló entitás, akiket csak érthetetlen és élhetetlen hülyének tartunk, pedig lehet, hogy rájuk lenne szükségünk...).
thurvj97
2009. szeptember 1. 19:19
Papuska neked ott a helyed. Sokan vagyunk,akiket nem érdekel már mit hablatyol Orbán.Egyszóval beleuntunk a süketelésébe.
Papuska
2009. szeptember 1. 15:18
Nem értem miért nem hihető, hogy fontos és értelmes dolgok hangzanak el az ilyen meetingeken. Végül is a következő négy év vezető várományosa osztja meg véleményét a hallgatókkal, közemberekkel,és ami ennél is fontosabb, meghallgatja, átgondolja a véleményüket. Nem jobb így felkészülni egy kormányzásra, mint "libalopással"!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását