2024. június 1. - Tünde

Irán kikéri magának

Irán tiltakozott kedden a francia elnök kijelentései miatt, aki szerint az ország jobb vezetőket érdemel, mint a jelenlegiek, és dicsérte azokat az iráni méltóságokat, akik felszólaltak az ellenzékiek megkínzása ellen.
2009. szeptember 1. kedd 20:33 - HírExtra
A teheráni külügyminisztérium szóvivője kijelentette, hogy Franciaország egyre szélsőségesebb álláspontra helyezkedik, és beleavatkozik Irán belügyeibe, ami "teljesen elfogadhatatlan". A szóvivő a német kancellárt is bírálta, ugyanezen okból, és kijelentette, hogy "a francia és a német vezetőknek nincs világos képük az iráni politikai helyzetről, és nyilatkozataikkal súlyosan megsértik a nemzetközi szabályokat".

Angela Merkel és Nicolas Sarkozy hétfőn Berlinben találkozva szankciókkal fenyegette meg Iránt amennyiben nem hagy fel vitatott atomprogramjával és elutasítja a nyugati országok tárgyalási ajánlatát. Ez alkalommal tettek föl kérdéseket újságírók Sarkozy elnöknek az iráni elnökválasztás után kialakult belpolitikai helyzettel kapcsolatban. A francia vezető ekkor jelentette ki, hogy "csodálják az iráni nép bátorságát... s ez a nép jobbat érdemel, mint a jelenlegi vezetői".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását