2024. május 17. - Paszkál

Tarlós Ikvai-Szabót választaná inkább?

Horváth Csaba (MSZP) annyit sem értene a BKV ügyeihez, mint Hagyó Miklós (MSZP), ezért még az is jobb lenne, ha a BKV felügyelete teljesen Ikvai-Szabó Imréhez (SZDSZ) kerülne. Neki ugyanis legalább pénzügyi téren van már néhány éves tapasztalata.
2009. augusztus 31. hétfő 19:02 - HírExtra
A Fidesz fővárosi frakcióvezetője elmondta: nem lepte meg, hogy Hagyó Miklós lemondott a BKV felügyeletéről. "Az adott körülmények között, s az ő szemszögéből nézve, relatíve ez volt a legjobb lépése" - jegyezte meg. Hozzátette, hogy ezzel azonban nem tekinthetők lezártnak a BKV-s ügyek, függetlenül attól, hogy az ügyészség is vizsgálja ezt a kérdést. Hagyó Miklós ugyanis nem a BKV felügyeletére kapott megbízatást, hanem a városüzemeltetés felügyeletére. E téren pedig az ellenzéknek már régóta rossz érzései vannak más cégekkel, így a gyógyfürdő vagy a távfűtő társasággal kapcsolatban is.

Tarlós István közölte, hogy Hagyó Miklós lemondásával nem tettek le véglegesen arról a múlt heti felvetésükről, hogy fegyelmi vizsgálatot kezdeményeznek vele szemben a Fővárosi Közgyűlésnél, a főpolgármesternél. Megvárják azonban azt, hogy a városvezetésben miként dől el a BKV felügyelete. Kezdeményezésük nem azokra a kérdésre vonatkozna, amelyekben az ügyészség már vizsgálódik - fűzte hozzá.

A frakcióvezető hangsúlyozta, ha megint koalíciós, s nem szakmai alapon dől el a BKV felügyelete, akkor ismét politikai döntés születik. "A régi időkre emlékeztető bolsevik stílusú" lesz ez a megoldás, amikor "a bukott kádert ide-oda rakosgatják". Utalva arra, hogy ez esetben egy konkrét szakterületről van szó, rámutatott, hogy kisebb lenne a tévedés, ha szakmai alapon döntenének.

Megjegyezte, hogy Horváth Csabával, aki az általa vezetett III. kerület szomszédságában a II. kerület polgármestere volt korábban, társpolgármesterként jó kapcsolata volt. Mint mondta, nem Horváth Csaba ellen szól tehát, amikor megállapítja, hogy erről a szakterületről az egészségügyet felügyelő Horváth Csabának "semmi fogalma nincs". Egy konkrét szakterület kapcsán pedig kisebb a tévedés lehetősége akkor, ha szakmai alapon döntenek, nem pedig politikai jelleggel. Megjegyezte, hogy ő maga biztosan nem vállalná el például azt, hogy agysebész legyen.

A rendezésre váró BKV-ügyek közt említette Tarlós István azt a napokban tudomására jutott információt, mely szerint az SZDSZ budapesti elnökének, Boruzs Andrásnak, aki IV. kerületi önkormányzati képviselő is, szerződése van a BKV-val. Ha ez így van, akkor ezen először az SZDSZ-nek kellene elgondolkodnia. Ezt a helyzetet tisztába kell tenni - szögezte le Tarlós István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását