2024. április 29. - Péter

Isten nyugosztalja, Kennedy úr!

Eltemették Edward Kennedy szenátort szombat este az amerikai főváros melletti Arlingtoni Nemzeti Sírkertben, két bátyjának - John F. Kennedy elnöknek és Robert F. Kennedy igazságügy-miniszternek - a sírhelye közelében.
2009. augusztus 30. vasárnap 10:38 - HírExtra
Az alkonyatkor tartott zárt körű szertartáson csak a család 15 tagja és néhány meghívott, köztük Joe Biden alelnök és felesége vett részt. Barack Obama elnök - aki családi vakációját megszakítva utazott el a first ladyvel a délelőtti bostoni gyászmisére - nem volt jelen, visszautazott a Massachusetts állambeli Martha's Vineyard szigetére.

A szenátor sírjánál egy fehér tölgyfakereszt áll és egy fehér márványlapon a felirat: "Edward Moore Kennedy 1932-2009". Az egész arlingtoni katonai temetőben csak két helyen, Robert és Edward Kennedy sírjánál áll egyszerű fehér fakereszt, máshol kőből készült sírjelek emelkednek.

Az amerikai politika és közélet utóbbi évtizedeiben meghatározó szerepet játszó Edward Kennedyt szinte királyi méltóságnak kijáró pompával búcsúztatták az utóbbi napokban. Koporsója két napig állt felravatalozva a bostoni John F. Kennedy elnöki könyvtár épületében, ahová a rendőrség közlése szerint 50 ezren látogattak el, hogy búcsút vegyenek a szenátus egyik leghosszabb ideig, 47 évig szolgáló tagjától. Péntek este a könyvtárban kétpárti megemlékezést tartottak, ahol beszédet mondott John McCain arizonai republikánus és John Kerry massachusettsi demokrata szenátor, Joe Biden alelnök és Caroline Kennedy Schlossberg, John F. Kennedy egykori elnök lánya.

A bostoni Missziós Templomban tartott szombat délelőtti római katolikus gyászmisén Barack Obama elnök úgy fogalmazott, "korunk legnagyobb törvényhozója" távozott; Edward Kennedy a Demokrata Párt lelke volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bolhás
2009. augusztus 30. 11:48
Helytelen a cím. Halottat nem szólítunk meg úrként.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását