2024. május 5. - Györgyi

Engdmények nélkül nem lenne elég hazafias Kína

Olcsó jegyekkel csábítják a kínai illetékesek a moziba járókat, hogy minél nagyobb számban üljenek be a Kínai Népköztársaság megalakításának hatvanadik évfordulója alkalmából vetített hazafias filmekre.
2009. augusztus 29. szombat 13:35 - HírExtra
A pekingi városi rádió és televízió hivatal szeptember 1. és 20. között 900 ezer mérsékelt árú jegyet bocsát a mozinézők rendelkezésére - jelentette be csütörtökön a hivatal szóvivője.

A jegy tulajdonosa októberben és novemberben a város bármelyik mozijában bármelyik filmet megnézheti 10 jüanért (280 forint), holott a mozijegyek általában 40-70 jüanba (1100-2000 forintba)kerülnek.

Szeptember 17-re időzítették a Csien kuo ta je (Jian guo da ye; Kína alapításának nagy oka) bemutatóját is, amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Jet Li, Csang Ce-ji (Zhang Ziyi), Jackie Chanvagy Andy Lau. S hamarosan a Tienanmen című produkció is debütál.

A Kínai Népköztársaság október 1-jei évfordulóját számos nagyszabású állami rendezvénnyel, katonai parádéval, felvonulással és kulturális eseménnyel igyekeznek emlékezetessé tenni a szervezők. A pekingi olimpia nyitó és záróünnepségét rendező Csang Ji-mou (Zhang Yimou) is levezényel majd egy gálaműsort.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását