2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bajnai a fürdőfejlesztésről

Mintaszerűnek nevezte a hajdúszoboszlói fürdőfejlesztést Bajnai Gordon miniszterelnök szombaton, amikor a helyszínen megtekintette a fürdőkomplexum fejlesztési munkálatait.
2009. augusztus 29. szombat 16:47 - HírExtra
A kormányfő utalt arra, hogy az elmúlt 10-15 évben 5-6 milliárd forintot költöttek fejlesztésre a fürdővárosban, a jelenlegi Aqua Palace beruházás pedig csaknem 5 milliárd forintba kerül és 2,25 milliárdos támogatással valósul meg. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv több mint 645 millió forintos támogatásával megújul a hajdúszoboszlói járóbeteg-ellátó centrum; a fejlesztés megkezdéséről emléklapot írt alá szombaton Hajdúszoboszlón Bajnai Gordon miniszterelnök és Varga Tamás, az egészségügyi centrum igazgatója.

A miniszterelnök ennek kapcsán emlékeztetett rá: a hajdúszoboszlóiak 22 évvel ezelőtt téglajegyeket vásároltak, hogy felépíthessék az egészségügyi járóbeteg-ellátó rendelőt.

"Itt az ideje, hogy a Magyar Köztársaság kormánya és Európa is hozzátegye a pénzt", hogy Hajdúszoboszlónak a kor igényeinek megfelelő egészségügyi járóbeteg-intézete legyen" - tette hozzá Bajnai Gordon.

Elmondta azt is, hogy a 712 millió forintos beruházás - amelyhez 645 milliót az Észak-alföldi Regionális Operatív Program keretében nyert el a város - fele nem kőbe, nem betonba megy, hanem műszerekbe, gépparkba, s ezáltal olyan színvonalú gyógyászati centrum jön létre, amely Európa legfejlettebb részein is megállná a helyét.

Szólt arról is, hogy az évente több mint százezer beteget ellátó intézmény végre méltó körülmények között fogadhatja a betegeket.

Bajnai Gordon elmondta, hogy az országban 36 helyszínen 31 milliárd forint értékben fejlesztik a járóbeteg-ellátó rendszert.

Varga Tamás, az egészségügyi intézmény igazgatója hozzáfűzte: Hajdúszoboszló mellett Ebes, Nagyhegyes és Hajdúszovát területén 35 ezer ember egészségügyi ellátásáért felelősek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását