2024. március 29. - Auguszta

Az oroszok rakétákat telepítettek

Oroszország korszerű légvédelmi rakétákat telepített az ország távol-keleti térségébe, mivel aggasztják Phenjan rakétakísérletei - jelentette be az orosz vezérkari főnök.
2009. augusztus 26. szerda 12:08 - HírExtra
Sz-400-as típusú rakétákat telepítettünk az észak-koreai határ közelébe - közölte Nyikolaj Makarov a mongol fővárosban, ahol Dmitrij Medvegyev orosz elnök kíséretében hivatalos látogatáson tartózkodik. Az orosz vezérkari főnök arról is beszélt, hogy Oroszország és az Egyesült Államok a rakétaindításokkal kapcsolatos balesetek és félreértések elhárítása érdekében közös ellenőrzőközpontot létesítene, amely figyelemmel kísérné a rakétakísérleteket. A központ helyszínéről még folynak a tárgyalások, lehetőségként Moszkva is napirenden van.

Oroszország és Mongólia megállapodásokat írt alá a két ország közötti "stratégiai partnerség elősegítéséről", vasúti fejlesztésekről, illetve az uránbányászatról.

Medvegyev abból az alkalomból utazott Mongóliába kedden kétnapos látogatásra, hogy a szovjet-mongol csapatok éppen 70 éve, 1939-ben arattak győzelmet a Halhín-gol folyónál a japán hadsereg felett. Az orosz elnök megbeszélést folytatott a mongol államfővel, a kormányfővel és a parlament elnökével.

Az orosz-mongol katonai együttműködés háttérbe szorult az utóbbi két évtizedben, ám tavaly óta a két ország ismét tart közös gyakorlatokat. Megállapodás született a védelmi minisztériumok között arról, hogy Oroszország segíti a mongol biztonsági erők felkészülését nemzetközi békemissziókban való részvételre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását