2024. május 29. - Magdolna

Harmónia Gáspáréknál

A Megasztár egykori nagy felfedezettje – saját bevallása szerint - élete legjobb nyarát éli! Gáspár Laci zenészi-énekesi karrierje töretlenül ível felfelé és családi élete a lehető legjobb fordulatot vette. Elsimultak a válása körüli hullámok, jelenlegi barátnője mellett kiegyensúlyozott, harmonikus boldogságra talált.
2009. augusztus 23. vasárnap 16:30 - Ruttka Ildi
Mirike most hat és fél éves: milyen érzelmekkel viseltetik a közelgő iskolásévei iránt?

Nagyon várja már, izgul, örül, sejtelme sincs, milyen lesz. Rengeteget foglalkozunk vele, én is, az édesanyja is. Már le tudja írni a nevét, de amit leginkább imád, az a számolás! Folyton olyan feladatokat követel ki tőlem, ami ezzel kapcsolatos: például ha viszem-hozom balassagyarmati otthonából, az egyórás út során mondjuk neki a fekete autókat kell megszámolnia, míg nekem a fehéreket. Bizonyos értelemben szerintem hiperaktív természete van, amit nem rossz értelemben mondok, hiszen Mirike nem ugrál, rosszalkodik egész nap, sőt! Nagyon is jó kislány, tud csendben maradni, ha kell, odafigyel arra, amit mondok neki, csak éppen szereti, ha van mit csinálnia, nem akar unatkozni egy percig sem, és szerintem ez jó dolog. Ha játszótérre megyünk, ott sem a többi gyerekkel foglalkozik, hanem engem kér meg, adjak neki valami feladatot. Azzal aztán elvan szépen magában. Szereti a találós kérdéseket, gyorsan meg is fejti őket: nagyon okos, értelmes kislány, szerintem nem lesz vele baj az iskolában, mert ott aztán ellátják majd a tanárok bőven feladatokkal!

Te milyen tanuló voltál kisiskolásként?


Én alsó tagozatban tiszta kitűnő tanuló voltam, matematikából például az egyik legjobb az osztályban. Emlékszem, az elsős tanító nénim mindig Donald kacsás rágógumit adott jutalmul egy-egy sikeres óra után annak, aki a legjobban felelt aznap, és én sokszor vihetem haza büszkén a vágyott csemegéből. Ezt és hasonló történeteket mesélek a lányomnak ösztönzésképpen, hogy ő is mindig a legjobbak közé akarjon majd tartozni. Mirike nagyon tudja, hogy kell velem bánni: ha valamit szeretne, úgy tudja előadni a dolgot, hogy előbb-utóbb megkapja, amire vágyik. Büszke vagyok rá, mert sosem követelőzős, nem hisztizik, ha esetleg mégsem úgy alakulnak a dolgai, ahogy szeretné. Amikor velem van éppen, viszem magammal mindenhová, találkozókra, tévébe, rádióba, interjúkra, hiszen kicsi lány létére nagyon tud viselkedni, nem vallok vele szégyent. Előfordult, hogy barátaimmal leálltam dumálni egy benzinkútnál, és amikor végre elindultunk, a többiek csodálkoztak rá Mirire, milyen szép csöndben várt rám, észre sem vették, hogy jelen van!

Mirike az édesanyjával él Balassagyarmaton, természetesen ott is fog iskolába járni: mennyire tudsz majd részt venni az iskolai életében, például szülői értekezletre elmész majd néha?

Feltett szándékom, hogy a lehető legtöbb iskolával kapcsolatos dolgában részt vehessek. Balassagyarmat egy órányira van tőlem kocsival, és mindenki tudja, hogy Pest egyik végéből átjutni a másikba gyakran másfél-két órányi autókázást jelent a fővárosi dugókban! Úgyhogy nem lehet gond időnként a mamája mellett nekem is megjelennem a suliban szülőként, ha fellépéseim engedik majd.

Úgy tudom, jelenlegi barátnőd, Renáta olyan különlegesen jó viszonyba került Mirikével, hogy néha közös programokat is szerveznek maguknak: gondolom, nagy megkönnyebbülés ez neked…

Hálát adok az Istennek, amiért Reni belépett az életembe, hiszen nem csak mi ketten vagyunk meg kitűnően az elmúlt lassan egy év során, de a lányommal is nagyon jóba lettek, ami igazi áldás! A válásom nagyon megviselt, az előtte-utána lévő hercehurca még inkább kikészített, már nem mertem remélni, hogy ilyen hamar fogok magamnak találni olyan barátnőt, aki majd nem csak engem szeret, de a gyerekemmel is gyorsan megtalálja a közös hangot. Szerencse, hogy a kislányomat mindenki szokta szeretni, nincs vele gond, azt pedig tudatosítottam benne, hogy bármi történjék is, nekem a világon mindig ő lesz a legfontosabb! Ezt nem csak tudja, de érzi is, hiszen úgy is viselkedek vele szemben, hát nincs oka se félelemre, se haragra, se féltékenységre. Mirike és Reni mára a legjobb barátnőkké lettek, úgy szeretik egymást, mintha ezer éve együtt lennének, nekem pedig örül a szívem, a lelkem, ha ezt látom, és most már a volt feleségem is tökéletesen nyugodt a kialakult helyzet okán! Gabi érthetően sokáig aggódott válásunk után, kit fogok „összeszedni”, ki lesz a párom, ami ugye kihatással lesz a lányunk életére is. Mindannyiunk számára nagy szerencse, hogy így alakultak a dolgok! A hat és fél éves gyerekem igazi barátnőre lelt a huszonhárom éves kedvesemben, Mirike egy csomó olyan „lányos” dolgot meg tud vele beszélni, amit nekem, az apjának nem mond el. Újabban gyakran csinálunk hármasban is programokat, rövidesen együtt utazunk el pár napra vakációzni, de arra is mindenképp akarok időt szakítani még, hogy Renivel kettesben is elutazzunk kicsit, hiszen nagyon szeretem! Azt hiszem, rá vártam kamaszkorom óta, boldog vagyok, hogy mellettem van, és hogy én mellette lehetek, bármit megtennék érte.

Hogy telt kislányoddal eddig az idei nyár, és még milyen közös programok várnak rátok?

Ez a nyár különleges helyet foglal el az életemben, ennyit még soha nem vakációztam! Nagyon kipihentnek, nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak érzem magamat, jól mennek a dolgaim. Mivel ez az utolsó iskola nélküli nyár a kislányommal, igyekszem számunkra minél több programot belezsúfolni a gyorsan elröppenő nyári hónapokba. Már sok helyen jártunk, de még a fellépéseimet is igyekszem úgy igazítani, hogy néha beleférjen plusz egy-két nap a helyi wellness szállodában. Balatonon is többször időztünk már ugyanígy, ahol különféle zenei fesztiválokon jártam fellépőként. A Művészetek Palotájában volt nyár elején egy fantasztikus, százhúsz fős godspell kórussal kiegészített nagykoncertem,aminek sikerén felbuzdulva el is határoztam, hogy karácsony környékén csinálok valami hasonlóan nagyszabásút, de most még a nyárra koncentrálok, munkát, pihenést vegyítve.

Nemrég Tunéziában édeskettesben mulattál a lányoddal…


Az észak-afrikai országban kizárólag kettesben töltöttünk el egy csodálatos hetet, ilyenre még nem volt példa az életünkben! Kislányom rettentően élvezte a tunéziai vakációt, mindenre kíváncsi volt, fantasztikus élményekkel, emlékekkel és persze ajándékokkal megrakodva tértünk haza, egy perc pihenőt sem engedélyezett nekem. Mehettünk volna hármasban is, de Reni nagyvonalúan mondta, hogy menjünk el nélküle, élvezzük ki az apa-lánya nyaralás minden szépségét, és igaza is lett, mert fantasztikusan jó volt együtt lennünk a sok fürdés, napozás, nézelődés, játék, városlátogatás, turistáknak szervezett programok közben. Mirike igazi nagylányként viselkedett, szép rendet rakott a szobánkban, este gondosan kiöltözött a vacsorához, öröm volt nézni. Sokszor nyaraltam már életemben, de most pihentem ki magam a legjobban, bár nincs vége a nyárnak, Balatonra biztosan megyünk még.
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását