2024. május 5. - Györgyi

Magyar autót törtek fel Horvátországban

Fabotokkal rongálták meg magyar fiatalok autóját pénteken este a horvátországi Trogirban; a horvát sajtó beszámolója szerint egy helyi fiatalokból álló társaságnak nem tetszett, hogy előző este a magyarok hangosan énekeltek egy kávézóban.
2009. augusztus 22. szombat 16:16 - HírExtra
A spliti Slobodna Dalmacija napilap internetes oldala közölte: az ütésektől betört a kocsi egyik ablaküvege, megsérült az egyik külső visszapillantó tükre és fényszórója, a csomagtér teteje, valamint az autó bal oldala. Az eset miatt a károsultak rendőrségi feljelentést tettek. Az index.hr honlapja beszámol arról is, hogy az autó tulajdonosa, a 24 éves B. László könnyű sérüléseket szenvedett, karcolások vannak az arcán.

A Slobodna Dalmacija internetes oldala szombaton arról számolt be, hogy három huszonéves magyar fiatal - köztük egy 22 éves nő - a Trogir melletti Ciovo-szigeten, Okrug Gornji egyik tengerparti kávézójában töltötte a csütörtök estét. Dalolgattak, de a helyi fiatalok egy részének nem tetszett az éneklés, amiből szóváltás kerekedett, de akkor nem volt folyatása az esetnek.

Péntek este az egyik trogiri parkolóban éppen autójukba akart beszállni a háromfős magyar társaság, amikor egy csoport fiatal férfi lépett oda hozzájuk. A magyarok felismerték az előző esti társaságot, amelynek tagjai fabotokkal ütni kezdték az autót.

A történtek kapcsán az MTI megkereste a spliti kihelyezett magyar konzult, aki elmondta, hogy az esetről ő is csak a lapokból értesült. Szlanyinka Anna hozzátette, hogy a sértettek konzuli segítséget nem kértek, a rendőrség pedig szintén nem kereste vele a kapcsolatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását