2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Palesztina bojkottálná Izraelt

Arra szólítja fel egy palesztin szervezet a brüsszeli lakosokat, hogy ne vásároljanak izraeli datolyát.
2009. augusztus 21. péntek 22:55 - HírExtra
Arra hivatkoznak, hogy a datolyaexportból származó bevételek hozzásegítik a zsidó államot a megszállás fenntartásához a palesztin területeken.

"Izrael állam 2009 januárjában Gázában közel 1500 palesztint mészárolt le, köztük sok gyermeket. Az ilyen datolya vásárlása ennek a gyakorlatnak a támogatását jelenti" - olvasható a Bojkottáld Izraelt Koordináció (COBI) nevű, különböző palesztin egyesüléseket tömörítő szervezet röpcéduláján.

A belga főváros egyes kerületei eltérő módon viszonyulnak a kampányhoz. Többségük engedi a röplapok terjesztését, valamint azt is, hogy a COBI aktivistái megafonnal járják a piacokat, és hangos szóval is nyomatékot adjanak a bojkottra való felszólításuknak. A kerületeket maga a COBI kereste fel engedélyt kérve. Bár elvben a megmozdulás nem engedélyköteles, a palesztinok ígéretet akartak kapni arra, hogy a rendőrök nem fogják zaklatni a röpcédulázókat és megafonozókat.

Molenbeek kerület, ahol nagyon sok arab él, hivatalos engedélyt adott, több kerület pedig szóban biztosította a palesztinokat, hogy nyugodtan kampányolhatnak.

Három kerület azonban - Schaerbeek, Saint-Gilles és Anderlecht - megtiltotta a kampányt. Saint-Gilles polgármesteri hivatala a közbiztonság szempontját, Schaerbeek a népközösségek közötti béke érdekét említette, Anderlecht pedig semmilyen magyarázatot nem fűzött a tilalomhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Lazar
2009. augusztus 22. 09:14
A palesztinok megtanulták, hogyan működik a kommunikáció és az emberek hülyítése. Nem az igazság, a tények számítanak, hanem Izrael megsemmisítése mint végcél. És erre tudatosan felépített kommunikációs stratégia. A népek meg kajálják. Ennek dolgozott alá a címadó is: olyan állam nincs, hogy Palesztina. "Palesztinok" lett volna helyes.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását