2024. április 18. - Andrea, Ilma

Szeptember végén lesz a Moziünnep

Idén is lesz Moziünnep, bár az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25. és 28. között várja az ország összes mozija a filmek szerelmeseit - közölte a rendezvény sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.
2008. szeptember 1. hétfő 13:40 - Hírextra
Tamás Dorka tájékoztatása szerint a Moziünnep négy napja alatt több mint 200 filmet láthatnak majd az érdeklődők az ország összes mozijában, mintegy 330 vetítővásznon.

Idén hét premierfilm indul a Moziünnep alatt olyan sztárokkal, mint Liv Tyler, Nick Nolte vagy Daniel Auteuil, és minden eddiginél több, összesen 18 film érkezik meg premier előtt a seregszemlére - emelte ki a sajtófőnök.

Műsorra tűzik egyebek mellett Koltai Lajos Este című alkotását, Sas Tamás 9 és 1/2 randi című romantikus vígjátékát, Christopher Nolan akciófilmjét, a Sötét Lovagot, Guillermo del Toro Hellboy II - Az Aranyhadsereg című rendezését, Phyllida Lloyd Mamma Mia! című zenés vígjátékát, valamint Steven Spielberg új Indiana Jones moziját, de kikapcsolódást nyújthat a Harmadik Shrek és a Harry Potter és a Főnix rendje is.

Tamás Dorka megemlítette azt is, hogy az idén először a budapesti Arena Cinema City is részt vesz a Moziünnepen, ahol a filmvetítések mellett számos programmal várják majd a közönséget. A Corvin mozi sok más alkotás mellett egy exkluzív japán animét, a Death Note - Halállistát, valamint a 3D-s Az utazás a föld központja felé című filmet vetíti majd, míg a hétvégén Csillagok háborúja jelmezes felvonulás és lézerkardozás színesíti a programot. A Művész moziban a magyar filmek alkotóival beszélgethetnek a nézők, de lesz Delta-, A nyomozó- és Márió, a varázsló-közönségtalálkozó is.

Tamás Dorka felidézte, hogy a Moziünnep látogatottsága évről évre nőtt: 2006-ban a rendezvénysorozat négy napja alatt több mint 420 ezer mozijegy kelt el, 40 százalékkal több, mint az azt megelőző évben, tavaly pedig 545 ezernél is többen mentek el a filmes rendezvényre.

A Moziünneppel kapcsolatban korábban az is felmerült, hogy a rendezvény esetleg elmarad, a legnagyobb magyarországi moziüzemeltető, a Palace Cinemas ugyanis nyár elejéig nem nyilatkozott arról, részt kíván-e venni a 2008-as Moziünnepen. Emiatt a rendezvényt szervező cég, az UpperStudio nem tudta a tervezett időpontban, augusztus 28. és 31. között tető alá hozni az eseményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását