2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ismert geológust gyilkoltak meg

Nyilakkal, íjakkal és machetékkel felfegyverkezett támadók végeztek Kenyában Campbell Bridges ismert brit geológussal, a tsavorit drágakő felfedezőjével.
2009. augusztus 13. csütörtök 22:30 - HírExtra
A hetvenes éveiben járó tudós cégének székhelyétől tartott vissza Kenya Wundanyi régiójába, amikor megtámadták, és halálosan megsebesítették - számolt be csütörtökön a rendőrség a két nappal ezelőtt történtekről. A támadás hátterében a geológus üzleti konkurenciája állhatott, vélhetően a versenytársak által felbérelt emberek végeztek az ismert szakemberrel - közölte a rendőrség.

A támadás során Bridges fia és még legkevesebb két ember utazott a tudós autójában, a két utas súlyos sérüléseket szenvedett. A hatóságok eddig hat gyanúsítottat vettek őrizetbe.

Campbell Bridges egy ritka és értékes gránátfajta, a Tsavo nemzeti parkról tsavoritnak nevezett zöld gránát felfedezőjeként tett szert hírnévre; a gránátok királyaként is emlegetett drágakőre Kenya és Tanzánia határvidékén lelt rá. A geológus saját drágakőbányát működtetett Kenyában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását