2023. március 27. - Hajnalka

Az MDF "zöld áfája"

A zöld és megújuló energiát hasznosító, üzemeltethető berendezéseket az ötszázalékos, kedvezményes áfa-kulcsba sorolná az MDF. Erről a párt két politikusa, Herényi Károly és Lengyel Zoltán független országgyűlési képviselők számoltak be csütörtökön.
2009. augusztus 13. csütörtök 12:53 - HírExtra
Herényi Károly azt mondta: ősszel olyan módosító indítvány terjesztenek a parlament elé, amely azt javasolja, hogy a környezetkímélő energiát termelő berendezések a 25 százalék helyett kerüljenek az 5 százalékos áfa-kulcsba 2010 januárjától. Szerinte ezzel a lépéssel lehetne ösztönözni a lakosságot a "zöld készülékek" beszerzésére.

Lengyel Zoltán hozzátette, az MDF azt is kezdeményezi a Gazdasági Versenyhivatalnál, hogy vizsgálja felül a "zöld energiát" termelő készülékek árát. Kiemelte, hogy ma Magyarországon a jól alkalmazható, környezetbarát megoldások olyan költséges "passziónak" számítanak, amelyet egy átlagos háztartás nem engedhet meg magának. Az MDF azt szeretné elérni, hogy egyre szélesebb réteg számára legyen elérhető a "zöld energia" - szögezte Lengyel Zoltán.

A független országgyűlési képviselő szerint megfontolandó az is, hogy az felkérjék az Országos Fogyasztóvédelmi Felügyelőséget, vizsgálja felül a Magyarországon forgalomban lévő "zöld eszközök" minőségét és az árát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását